Planeta

"Anđeli Boga okružuju Trampa": Simulacija putanje metka preplavila društvene mreže, mnogi pričaju o višoj sili (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/07/2024

-

12:30

"Anđeli Boga okružuju Trampa": Simulacija putanje metka preplavila društvene mreže, mnogi pričaju o višoj sili (VIDEO)
"Anđeli Boga okružuju Trampa": Simulacija putanje metka preplavila društvene mreže, mnogi pričaju o višoj sili (VIDEO) - Copyright Printscreen YouTube/Sky News Australia

veličina teksta

Aa Aa

Društvene mreže nedavno je preplavio 3D generisani snimak simulacije metka koji je pogodio bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u desno uvo na mitingu u Pensilvaniji u subotu.

Na njemu se vidi putanja projektila koji je ispaljen iz puške AR-15 sa udaljenosti od oko 140 metara dok se republikanac za govornicom obraćao pristalicama na predizbornom skupu.

 

 

Tokom govora o drastičnom skoku ilegalne migracije Tramp se poslužio grafikonom, što inače jako retko radi, pa se stalno okretao na desno da bi video podatke. To pomeranje glave mu je, po svemu sudeći, spasilo život jer je u poslednjem deliću sekunde promenio ugao taman toliko da mu metak ne prođe kroz lobanju.

O neverovatno srećnoj koincidenciji mediji su izvestili odmah posle atentata, a sam Tramp je nakon izlaska iz bolnice rekao da je lekar bio u šoku, a da je on ubeđen da je u pitanju Božije čudo.

Međutim, tek kada se pogleda simulacija postaje jasno koliko je metak bio blizu da drastično promeni tok istorije i potencijalno gurne Ameriku u mračne vode i sukobe na ulicama.

Nažalost, čudo nije spasilo vatrogasca Korija Komperatorea (50), kojeg je usmrtio zalutali metak, nakon što se herojski bacio preko žene i ćerke da ih zaštiti.

Beni Džonson, jedan od najuticajnijih konzervativnih influensera i medijskih ličnosti podelio je 3D generisani snimak sa svojim pratiocima na mreži X, složivši se sa Trampovom konstatacijom da je u pitanju bila intervencija Svevišnjeg.

"Volim kada nauka dokaže čudo. Anđeli Boga okružuju Trampa. Nema drugog objašnjenja. Ovo nije sreća", napisao je on uz snimak.

 

 

Ova reakcija savršeno oslikava raspoloženje među Trampovim pristalicama, među kojima je veliki broj izuzetno religioznih hrišćana sa juga SAD i iz tzv. Srednje Amerike, to jest saveznih država koje nisu ni na jednoj od obala i centara političke i ekonomske aktivnosti.

Video je objavio i drugi konzervativni influenser Torsten Proknau, objasnivši da je Trampu život visio o koncu.

"Kao što se jasno može videti u ovoj animaciji, snimci su za dlaku promašili lobanju i mozak Donalda Trampa samo za širinu njegovog uha, zbog čega je očigledno da mu je život visio o koncu. Da se ​​pomerio samo za delić centimetra manje, meci bi mu probili lobanju i ubili ga", napisao je on.

Oglasio se i zvanični nalog organizacije "Srbi za Trampa 2024", uz natpis "Čista sreća" i emodži deteline sa četiri lista, ali su korisnici u komentarima mahom sreću pripisivali Bogu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet