Fokus

CNN: SAD imale obaveštajne podatke da je Iran navodno spremao zaveru o ubistvu Trampa

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2024

-

20:55

CNN: SAD imale obaveštajne podatke da je Iran navodno spremao zaveru o ubistvu Trampa
CNN: SAD imale obaveštajne podatke da je Iran navodno spremao zaveru o ubistvu Trampa - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, preneo je danas CNN pozivajući se na neimenovane izvore.

CNN je takođe preneo da nema naznaka da je 20-godišnjak koji je u subotu pokušao da ubije Trampa povezan sa tom zaverom.

U međuvremenu, iranska misija u UN saopštila je danas da je bivši predsednik SAD Donald Tramp ''zločinac koji mora biti gonjen i kažnjen pred sudom'' zbog toga što naredio ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija 2020. godine.

"Iran je izabrao pravni put da dosegne pravdu", saopšteno je iz iranske misije u UN, a prenosi Rojters. U osvrtu na navode CNN-a, misija je istakla da je reč o "neutemeljenoj i zlonamernoj optužbi".

Ranije danas vršilac dužnosti iranskog ministra spoljnih poslova Ali Bageri Kani izjavio je da ostaje otvoren za obnavljanje pregovora sa SAD o svom nuklearnom programu radi obnavljanja sporazuma, nakon što su se SAD 2018. godine, dok je predsednik bio Tramp, povukle iz nuklearnog sporazuma između Irana i šest svetskih sila koje su ograničile nuklearne programe Teherana.

Indirektni pregovori između SAD i Irana o oživljavanju tog sporazuma su u zastoju.

Iran je smanjio ispunjavanje svojih obaveza na osnovu sporazuma zbog sankcija koje su SAD uvele prema Teheranu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet