Aktuelno iz kulture

"Dram" na mini turneji: Uzbudljiva sezona za in indi-gas bend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/10/2024

-

13:36

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Beogradski mladi band Dram, koji svoju muziku naziva indi-gasom, trenutno je na mini turneji po Srbiji. Grupa koju čine Stefan Aćimović (gitara, glavni vokal), Marko Arizanović (klavijature), Nikola Grozdanić (bubanj, elektornika) i Petar Balgojević (bas-gitara) uveliko radi na trećem studijskom albumu, nakon što je singl "U ovoj sobi" koji je ovog leta privukao veliku pažnju javnosti.

Aćimović za Euronews Srbija kaže da je sledeća stanica na njihovoj turneji Aranđelovac, a slede i Jagodina, Kragujevac, Smederevska Palanka... 

"U Beogradu bude najviše ljudi i tu se može napraviti mnogo veći koncert nego u manjim gradovima, ali je u njima prilično intimno. To nam dođe i kao neka mini ekskurzija, posebno ako vežemo nekoliko gradova", kaže muzičar.

Prinstscreen YouTube/dram

 

"Dram" je osvojio brojne nagrade, između ostalih i "Milan Mladenović" 2020. i "Godum" nagradu za nove nade 2021. Ipak, samo za Nikolu Grozdanića - Grozda muzika je životni poziv, dok se ostali članovi benda bave i drugim poslovima.

"Ja se bavim programiranjem, a ostatak benda su pravnici. Imamo poslove i njima smo posvećeni ujutru, a posle toga bendu. Letos smo uzeli slobodne dane i svaki dan išli 'na posao' - u studio od 9 do 5. Ujutru ustanemo, kupimo burek, jedemo i onda pravimo i vežbamo nove pesma", kaže naš sagovornik. 

Grozd je, međutim, školovan muzičar i pored rada sa bendom, predaje bubnjeve. 

"To mi je prioritet u životu i za to živim", kaže bubnjar Drama za Euronews Srbija.

A kakvu saradnju ekipa planira sa reperom Marčelom, možete da pogledate u priloženom videu.

Komentari (0)

Kultura