Društvo

Kompanija "Serbia Zijin Mining" pokrenula unutrašnju istragu zbog hapšenja dvojice radnika: Osuđujemo korupciju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2024

-

16:42

Kompanija "Serbia Zijin Mining" pokrenula unutrašnju istragu zbog hapšenja dvojice radnika: Osuđujemo korupciju
Kompanija Srbija Ziđin Koper - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Povodom hapšenja dva zaposlena radnika u kompaniji "Serbia Zijin Mining" u Boru, kompanija izražava žaljenje zbog navedenih događaja i u potpunosti pruža podršku i saradnju nadležnim organima u cilju rasvetljavanja svih činjenica i okolnosti, navodi se u saopštenju kompanije.

Kako dodaju, "Serbia Zijin Mining" posvećena je najvišim etičkim standardima u poslovanju i odpočetka svog rada, dosledno sprovodi politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku mita,korupcije i nezakonitih aktivnosti. 

"Korupcija predstavlja ozbiljnu pretnju ne samo za našu kompaniju, već i za društvo u celini, i stoga osuđujemo svaki oblik koruptivnog ponašanja. Kompanija već sprovodi unutrašnju istragu kako bi se utvrdili svi detalji u vezi snavedenim optužbama i uvele dodatne mere za unapređenje sigurnosnih i kontrolnihmehanizama u poslovanju", navode. 

Kako dodaju, oni će nastaviti da aktivno sarađuju sa nadležnim institucijama i pojačaće interne mehanizme kontrole kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti. 

"Naš prioritet ostaje održavanje visokog stepena transparentnosti, odgovornosti i integriteta uposlovanju, kao i doprinos razvoju zajednice u kojoj poslujemo.U skladu sa usvojenom politikom kompanije, koja proklamuje nultu toleranciju premakorupciji, kompanija aktivno sprovodi obuke zaposlenih, dobavljača i klijenata o antikorupciji", poručuju iz kompanije.

Kako dalje dodaju u svom saopštenju, eliminisanjem mita i korupcije iz poslovnog procesa, stvara se ravnopravno tržište na kojem se svi učesnici mogu takmičiti na osnovu sopstvenih postignuća i legitimno plasiratisvoje proizvode i usluge. 

"U uslovima poštene konkurencije, svako ima jednake šanse dadobije posao na pravi način. Naša obaveza je da zajednički radimo na sprečavanju svih oblikamita i korupcije, jer jedino zakonito poslovanje može biti smatrano dobrim poslovanjem itemeljem održivog razvoja", kažu.

Iz tog razloga Serbia Zijin Mining, dodaju, će nastaviti da radi na očuvanju i jačanju poverenjanaših zaposlenih, partnera i šire javnosti u zakonito poslovanje, verujući da su osnovni principi — poštovanje zakona, integritet i transparentnost — temelji uspeha njihove kompanijei da će ih dosledno primenjivati u svim aspektima našeg poslovanja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su M. N. (22) i L. Đ. (28), zaposlene u kineskoj kompaniji "Serbia Zijin Mining" u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita u obavljanju privredne delatnosti, kao i M. J. (36), faktički odgovorno lice Privrednog društva "ASPIT" Bor, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita u obavljanju privredne delatnost

Komentari (0)

Srbija