Biznis vesti

Prva brza saobraćajnica na teritoriji Banata: Otvoreno gradilište autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

20:14

Prva brza saobraćajnica na teritoriji Banata: Otvoreno gradilište autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad
Prva brza saobraćajnica na teritoriji Banata: Otvoreno gradilište autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad - Copyright Grad Zrenjanin

veličina teksta

Aa Aa

Gradilište budućeg auto-puta A6 Beograd- Zrenjanin-Novi Sad otvoreno je i na teritoriji Zrenjanina, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu i navedeno da nadomak Mužlje, s obe strane lokalnog puta Mužlja - Lukino Selo, brojna građevinska mehanizacija trasira prve kilometre saobraćajnice čiji se obrisi uveliko naziru. 

Trasa vodi kroz Mužljanski rit, prema Aradcu, gde je planirana izgradnja petlje “Zrenjanin - zapad”, jedno od dva priključenja na auto-put u zoni grada. 

Izgradnja auto-puta odvijaće se istovremeno iz dva pravca i to iz Zrenjanina i iz Beograda. 

Radovi su prvobitno počeli u smeru od Beograda ka Zrenjaninu, od buduće petlje "Ovča" na severnoj beogradskoj obilaznici do Jabučkog rita, u dužini od oko tri kilometra. 

Auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, prvi auto-put na teritoriji Banata, biće dugačak 105,4 km, a predviđeno je da se uradi za šest godina. 

Printskrin/Facebook/Grad Zrenjanin

 

Trećina dužine, oko 35 kilometara, nalaziće se na teritoriji Zrenjanina, deonica Beograd - Zrenjanin biće dugačka 67 km, a Zrenjanin - Novi Sad 38 km.

Prema projektovanoj brzini od 130 km na čas, od Zrenjanina do Beograda stizaće se za pola sata, a od Zrenjanina do Novog Sada za 15 do 20 minuta.

Prva deonica koja bi, prema najavama, trebalo da bude završena i puštena u saobraćaj je od Beograda do Kovačice, dužine oko 30 km
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis