Fokus

Netanijahu poručio Makronu: Ograničenje prodaje oružja Izraelu samo pomaže Iranu

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2024

-

20:32

Netanijahu poručio Makronu: Ograničenje prodaje oružja Izraelu samo pomaže Iranu
Epa/Christophe Ena - Copyright Epa/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da će postavljanje ograničenja na prodaju oružja Izraelu samo pomoći Iranu i ojačati tu zemlju, saopštila je Netanijahuova kancelarija.

"Očekuje se da prijatelji Izraela stoje iza njega i da mu ne postavljaju ograničenja koja samo jačaju iransku terorističku osovinu", rekao je Netanijahu Makronu u telefonskom razgovoru, preneo je Tajms of Izrael.

Netanijahu je rekao da operacije izraelske vojske protiv Hezbolaha, kojima se Makron protivi, "stvaraju priliku da se stvarnost u Libanu promeni ka stabilnosti, bezbednosti i miru u celom regionu".

Dvojica lidera su se saglasila da nastave razgovor tokom sutrašnje posete francuskog ministra spoljnih poslova Žan-Noela Baroa regionu.

Francuska još nije objavila saopštenje o razgovoru Netanijahua i Makrona.

Netanijahu je izjavio u subotu da je "sramota" poziv Makrona na embargo na prodaju oružja Izraelu.

"Dok se Izrael bori protiv varvarskih snaga koje predvodi Iran, sve civilizovane zemlje treba čvrsto da stoje na strani Izraela. Ipak, predsednik Makron i drugi zapadni lideri sada pozivaju na embargo na prodaju oružja  Izraelu. Sram ih bilo", naveo je Netanijahu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet