Region

Dodik najavio da će se ponovo kandidovati za predsednika Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2024

-

22:50

Dodik najavio da će se ponovo kandidovati za predsednika Republike Srpske
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/AP/Radivoje Pavičić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske i predsednik SNSD Milorad Dodik najavio je večeras da će se ponovo kandidovati za predsednika RS na narednim opštim izborima 2026.

''Na krilima ove velike pobede u Republici Srpskoj proglašavam svoju kandidaturu za predsednika Srpske na sledećim opštim izborima. Nastavljamo politiku kojoj veruju naši građani'', rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je ranije večeras naveo da je pobeda njegove stranke na  lokalnim izborima u Republici Srpskoj u 47 lokalnih zajednica, kao i još četiri opštine s koalicionim partnerima ''danas dan velikog uspeha te stranke''.

''Građani su prepoznali naš stav, i tako smo dobili podršku. Naša politika daje rezultate. Pobedili smo i u dve opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine, u Glamoču i Drvaru'', rekao je Dodik.

Istakao je da je SNSD dobio 310.000 do sada prebrojanih glasova, što iznosi oko 54,3 odsto.

''Hvala našim građanima jer su pokazali demokratsku zrelost. Ponosan sam na kampanju koja je bila besprekorna i kandidati su imali priliku da su pokažu na najbolji način'', rekao je Dodik.

Današnji lokalni izbori u Bosni i Hercegovini osmi su od proglašenja nezavisnosti 1992. i na njima se biraju  načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Na izborima učestvuje 110 političkih stranaka, 386 kandidata je za gradonačelničke i načelničke pozicije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa