Fokus

Tramp ne želi novi TV duel: Prekasno je za još jednu predsedničku debatu, Amerikanci počeli da glasaju

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2024

-

21:07

Tramp ne želi novi TV duel: Prekasno je za još jednu predsedničku debatu, Amerikanci počeli da glasaju
Tanjug/AP/Alex Brandon - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je danas da je "prekasno" za još jednu predsedničku debatu jer su Amerikanci počeli da glasaju na izborima 2024.

"Problem sa još jednom debatom je što je jednostavno prekasno, glasanje je već počelo", rekao je Tramp na mitingu u Vilmingtonu, u Severnoj Karolini, preneo je CNN.

Tramp je dodao, misleći na potpredsednicu SAD i kandidatkinjuu demokrata Kamalu Haris da ona sada želi da vodi debatu jer jako gubi.

Tanjug/AP/Alex Brandon

 

U pojedinim američkim saveznim državama juče je počelo rano glasanje na predsedničkim izborima koji će biti održani 5. novembra.

Glasanje je počelo u Minesoti, Južnoj Dakoti i Virdžiniji, a više od 10 država počeće rano glasanje u narednim nedeljama, do sredine oktobra.

Haris je ranije danas prihvatila poziv CNN-a da učestvuje u debati s republikanskim protivkandidatom Donaldom Trampom 23. oktobra, saopštio je njen predizborni štab.

"Donald Tramp ne bi trebalo da ima problema da pristane na ovu debatu. To je isti format i postavka kao i debata CNN-a kojoj je prisustvovao i na kojoj je, kako je rekao, pobedio u junu, kada je pohvalio moderatore CNN-a, pravila i rejtinge", navela je u saopštenju Džen O'Mali Dilon, šefica izbornog štaba Kamale Haris, preneo je Rojters.

Tramp je odmah posle druge debate na kojoj je 11. septembra u Filadelfiji učestvovao sa Kamalom Haris rekao da treće debate neće biti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet