Evropa

U Rimu uhapšen osumnjičeni za ubistvo dve žene u Australiji pre skoro pola veka, zločin rešen putem DNK

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2024

-

23:19

U Rimu uhapšen osumnjičeni za ubistvo dve žene u Australiji pre skoro pola veka, zločin rešen putem DNK
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac osumnjičen za brutalno ubistvo dve žene u Australiji pre skoro pola veka uhapšen je u Rimu na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje, javila je danas ANSA pozivajući se na neimenovane izvore.

Osumnjičeni 65-godišnji muškarac, koji ima grčko i australijsko državljanstvo, priveden je u četvrtak na aerodromu Fijumićino nakon što je sleteo iz Grčke, gde je živeo, na odmor u Italiji, rekli su izvori.

On je navodno živeo u Grčkoj, gde je bio zaštićen zbog zastarelosti slučaja, javili su australijski mediji, preneo je AP.

Australijska policija je saopštila da će započeti proces izručenja osumnjičenog, a italijanski sudovi će odrediti vremenski okvir.

Osumnjičeni je optužen da je ubio dve prijateljice - Suzan Armstrong (27) i Suzan Bartlet (28), u napadu nožem koji je šokirao Australiju u januaru 1977. godine.

Mlade žene su pronađene mrtve u iznajmljenoj kući u Melburnu, dok je 16-mesečni sin Suzan Armstrong ostao nepovređen u svom krevecu u drugoj sobi. 

I Armstrong i Bartlet su izbodene više puta.

 Policija Viktorije je 2017. ponudila nagradu od milion dolara za pronalaženje odgovornih za ovaj zločin.

Iste godine, nova tehnologija je dovela do napretka u rešavanju slučaja, pošto je osumnjičeni postao begunac nakon zahteva za uzorak njegovog DNK. 

 

Komentari (0)

Evropa