Fokus

Opasni paketi drugi put ove godine stigli na adrese izbornih zvaničnika širom SAD, FBI pokrenuo istagu

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2024

-

07:34

Opasni paketi drugi put ove godine stigli na adrese izbornih zvaničnika širom SAD, FBI pokrenuo istagu
Opasni paketi drugi put ove godine stigli na adrese izbornih zvaničnika širom SAD, FBI pokrenuo istagu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

FBI i američka Poštanska služba pokrenuli su istragu sumnjivih paketa koje primali ili slali izborni zvaničnici u najmanje osam savezničkih država, ali nije bilo izveštaja o tome da li neki od paketa sadrži opasne materije.

Poslednji paketi stigli su izbornim zvaničnicima u Masačusetsu i Misuriju, dok je odeljenje za izbore državog sekretara Misurija primilo sumnjivi paket ''iz nepoznatog izvora'' izjavio je portparol odeljenja Dodžon Čejni, prenosi AP.

Kako se navodi, to je drugi slučaj u ovoj godini da su sumnjivi paketi poslani izbornim zvaničnicima u više kancelarija, a povećana je bojazan od potencijalno opasnih paketa pošto se u nekoliko država održavaju vanredni izbori, manje od dva meseca uoči izbora za predsednika SAD, Senat i Kongres.

Direktori lokalnih izbornih kancelarija pojačali su bezbednosne uslove kako bi svoje radnike i biračka mesta zaštitili, a istovremeno obezbeđuju da se glasački listići i procedure glasanja ne menjaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet