Planeta

Odgovor Trampovog tabora na poređenja sa Hitlerom: Haris nastavlja da potpiruje nasilje i pored višestrukih atentata

Komentari

Autor: Fox News, Euronews Srbija

24/10/2024

-

11:46

Odgovor Trampovog tabora na poređenja sa Hitlerom: Haris nastavlja da potpiruje nasilje i pored višestrukih atentata
Odgovor Trampovog tabora na poređenja sa Hitlerom: Haris nastavlja da potpiruje nasilje i pored višestrukih atentata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp uzvratio je na opaske potpredsednice Kamale Haris u sredu, kada je uporedila republikanskog predsedničkog kandidata sa Adolfom Hitlerom, pozivajući se na komentare bivšeg generala, koji je bio u Trampovoj administraciji.

Tokom konferencije za medije u sredu u potpredsedničkoj rezidenciji u Vašingtonu, Haris je podržala tvrdnju bivšeg Trampovog šefa osoblja Bele kuće Džona Kelija, koji je rekao da Tramp želi "Hitlerove generale“.

Haris je rekla da je njen protivnik "neuravnotežen" i da želi "nekontrolisanu moć".

"Na osnovu reči Džona Kelija je jasno da je Donald Tramp neko ko, citiram, 'sigurno spada u opštu definiciju fašista', koji se u stvari zakleo da će biti diktator prvog dana i obećao da će koristiti vojsku kao svoju ličnu miliciju. da vrši svoje lične i političke osvete“, rekla je Haris.

Ona se u sredu oglasila i na društvenim mrežama kako bi dodatno uporedila Trampa sa Hitlerom.

"Donald Tramp traži nekontrolisanu moć. On želi vojsku kakvu je imao Adolf Hitler, koja će biti lojalna njemu, a ne našem ustavu. On je neuravnotežen, nestabilan i ako mu bude dodeljen drugi mandat, niko ga ne bi sprečio da sledi svoje najgore impulse“, napisala je Haris na Tviteru u sredu.

Tramp je odgovorio na svojoj platformi Truth Social, rekavši da Haris ima "izopačen um".

"Ona sve više zaoštrava svoju retoriku i ide toliko daleko da me čak naziva Adolfom Hitlerom i iznosi svakakve opaske koje su proizvod njenog izopačenog uma", naveo je Tramp u objavi.

U duhu njene, kako tvrdi, "krajnje levičarske politike", on je nju nazvao "drugarica Kamala Haris" i istakao da ona predstavlja "pretnju po demokratiju".

Tramp je na društvenoj mreži odgovorio i na prozivku Džona Kelija, napadom na njegovu reputaciju.

"Hvala vam na podršci protiv totalnog degenerika po imenu Džon Keli, koji je izmislio priču iz čiste mržnje zbog 'sindroma Trampovog poremećaja' (Trump Derangement Syndrome ili TDS je "oboljenje" koje Trampovi fanovi pripisuju onima koji ga napadaju, prim. aut.)! Ovaj momak je imao dva kvaliteta, koja ne funkcionišu dobro zajedno. Bio je čvrst i glup. Problem je što se njegova čvrstina pretvorila u slabost jer se vremenom pretvorio u žele. Priča o vojnicima je bila laž, kao i brojne druge priče koje je ispričao", napisao je Tramp.

On je dodao da ne bi trebalo da gubi vreme na Kelija ali da je potrebno da na udarac uzvrati istinom. Zatim je Kelija nazvao lošim generalom čije je savete prestao da traži u Beloj kući.

"Njegova žena mi je jednom rekla, u Kemp Dejvidu 'Džon vam se strahovito divi, a kada napusti vojsku, on će samo dobro govoriti o vama'. Rekao sam, 'hvala'", napisao je Tramp.

Trampova kampanja dala je Fox News saopštila da je Haris "kameno hladna gubitnica koja je sve očajnija", kao i da je njena kampanja u rasulu.

"Zato ona nastavlja da plasira otvorene laži i neistine koje se lako opovrgavaju. Činjenica je da je Kamalina opasna retorika direktno kriva za višestruke atentate na predsednika Trampa, i da ona nastavlja da potpiruje plamen nasilja, i sve to u ime politike. Ona zaslužuje prezir, a njeno groteskno ponašanje dokazuje da je potpuno nesposobna. za vlast", rekao je direktor komunikacija Trampove kampanje Stiven Čung.

Milijarder Elon Musk je takođe prokomentarisao post Haris na svojoj mreži X

"Ozbiljno podsticanje na nasilje protiv Donalda Trampa", napisao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet