Fokus

ABC: Kenedi Mlađi odustaje od predsedničke trke do kraja nedelje, planira da podrži Trampa

Komentari

Autor: ABC News

22/08/2024

-

11:15

ABC: Kenedi Mlađi odustaje od predsedničke trke do kraja nedelje, planira da podrži Trampa
Tanjug/AP/Meg Kinnard - Copyright Tanjug/AP/Meg Kinnard

veličina teksta

Aa Aa

Robert F. Kenedi Mlađi planira da odustane od predsedničke trke do kraja ove nedelje, kažu za "ABC News" izvori upoznati sa odlukom predsedničkog kandidata.

Izvori kažu za ABC da Kenedi planira da podrži Donalda Trampa – ali na direktno pitanje ABC da li će podržati bivšeg predsednika, Kenedi je rekao: "Neću to ni potvrditi, ni demantovati. Ne govorimo ni o čemu od toga".

Izvori su upozorili da odluka još nije finalizovana i da bi se još uvek mogla promeniti, a jedan izvor je dodao da se Kenedi delimično nada da će brzo završiti stvari kako bi pokušao da otupi zamah Demokratske nacionalne konvencije.

Jedan mogući scenario o kome se razgovara je da se Kenedi pojavi na sceni sa Trampom na događaju u Feniksu u petak, iako su izvori upozorili da se Kenedijevo razmišljanje uvek može promeniti, a izvori bliski Trampu kažu da nijedan plan za petak nije finalizovan.

Menadžer Kenedijeve kampanje, Amarillis Foks, poslala je e-mail višem osoblju u sredu ujutru zahvalivši im se na njihovom napornom radu - ali je naznačila da odluka o daljem putu nije doneta, rekao je izvor upoznat sa mejlom za "ABC News".

"Postoji nekoliko potencijalnih puteva napred, a ne samo dva, i mogu da svedočim o brizi, ispitivanju koje je Bobi uložio u razmatranje svakog", napisala je Foks, prema izvoru.

Kenedijev portparol je na "X" objavio da će se Kenedi "obratiti naciji" uživo u petak kako bi razgovarao o svom "putu napred", ali nije ponudio detalje.

Portparol Trampove kampanje nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Kenedijeva potpredsednica Nikol Šanahan – koja je u podkast intervjuu objavljenom u utorak rekla da Kenedi razmišlja o potezu da "udruži snage" sa Trampom – rekla je za "ABC News" u sredu da je izbor "Bobijeva odluka" i da on ima njenu "punu podršku".

O razgovorima kampanje sa Trampovim timom, ona je rekla: "Sve što možemo da uradimo je da procenimo iskrenost, a mi procenjujemo iskrenost od strane Donalda Trampa".

Kenedi je rekao za "ABC News" u vezi sa demokratskom konvencijom i demokratskom predsedničkom kandidatkinjom Kamalom Haris: "Mislim da je to bilo krunisanje, to nije demokratija. Niko nije glasao. Ko je izabrao Kamalu? Nisu glasači", rekao je on.

Takođe se požalio na način na koji se tretira njegova kampanja.

"Ona je za četiri nedelje prošla od najveće odgovornosti za Demokratsku stranku do drugog Hristovog dolaska, a da nije dala nijedan intervju, nije se pojavila na debati, bez ijednog stava za koji ne misle svi da je smešan", rekao je on.

"To nije demokratija", istakao je na kraju.

Kenedi je, nedeljama zatrpan lavinom tužbi demokratskih grupa koje osporavaju njegovo mesto na državnim glasačkim listićima, optuživao demokrate da se ponašaju nedemokratski pokušavajući da svojim pristalicama oduzmu mogućnost da glasaju za njega, na šta je Šanahan u sredu rekla: "Trenutno nas politički gone. Ovo nije normalno za demokratiju".

Komentari (0)

Svet