Život

Par iz Njujorka pronašao sef sa 100.000 dolara dok je "pecao magnetom" u parku u Kvinsu

Komentari

Autor: Guardian

02/06/2024

-

20:23

Par iz Njujorka pronašao sef sa 100.000 dolara dok je "pecao  magnetom" u parku u Kvinsu
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Par iz Njujorka postao je bogatiji za 100.000 dolara nakon što su "pecajući magnetom" izvukli sef pun novca.

Džejms Kejn i Barbi Agostini su 31. maja, u petak popodne, bacili konopac sa jakim magnetom pričvršćenim na kraj u jezero u Flašing Medous parku u Kvinsu.

Par je uspeo da otvori sef i pronašao gotovinu, svežnjeve novčanica od po 100 dolara, procenjene vrednosti od 100.000 dolara, iako je novac oštetila voda.

U intervjuu za NY1, Džejms Kejn je objasnio da su počeli da pecaju magnetom tokom pandemije Covid-19 zbog privlačnosti lova na blago bez potrebe da potroše mnogo novca na opremu. Pecanje na magnet jednostavno uključuje stavljanje užeta sa jakim magnetom u vodu u nadi da će se izvući metalni predmeti.

Ipak, niko nije očekivao da će sef biti na kraju konopca. A kamoli onaj napunjen kešom, prenosi Guardian.

Par je rekao da su kontaktirali njujoršku policijsku upravu u vezi sa pronalaskom i rekli da im je rečeno da nije bilo krivičnog dela vezanog za gotovinu i da ne postoji način da se identifikuje originalni vlasnik sefa, što znači da im je dozvoljeno da ga zadrže.

"Nisam mogao da verujem", rekla je Agostini.

Par je rekao da nikada nisu pronašli ništa slično, navodeći neke od svojih prethodnih nalaza, uključujući stare puške, granate iz Drugog svetskog rata, motocikl u punoj veličini, strane novčiće i nakit.

Komentari (0)

Magazin