Evropa

Slučaj koji je šokirao javnost u Belgiji: 14-godišnju devojčicu u tri navrata zlostavljalo 10 maloletnika

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2024

-

19:20

Slučaj koji je šokirao javnost u Belgiji: 14-godišnju devojčicu u tri navrata zlostavljalo 10 maloletnika
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U slučaju koji je šokirao Belgiju, tinejdžerku staru 14 godina njen dečko je primorao da je seksualno zlostavljaju njegovi drugari, koji su snimili seksualno zlostavljanje svojim telefonima i podelili slike na društvenim mrežama, prenose belgijski mediji.

U periodu od 2. do 6. aprila tokom uskršnjih praznika 14-godišnju devojčicu zlostavljalo je u tri navrata 10 maloletnika, saopštili su tužioci, preneo je Dejli mejl.

Glavni osumnjičeni, 14-godišnji dečko tinejdžerke, navodno je poveo devojčicu u šumovito područje Kabuterbos u Kortrijku, u Zapadnoj Flandriji.

Kada su stigli tamo, kako se navodi, dečko je seksualno napao svoju mladu partnerku pre nego što je navodno dozvolio nekolicini drugih dečaka da je takođe seksualno zlostavljaju. 

Prema izveštajima, grupa dečaka je snimila napad na svojim pametnim telefonima i postavila klipove na društvene mreže.

Tužioci su uhapsili 10 osumnjičenih dečaka uzrasta između 11 i 16 godina, za koje su lokalni mediji naveli da su "imigrantskog porekla" i odveli ih na ispitivanje.

Smatra se da je devojčica provela najmanje dva dana u šumi gde ju je grupa maloletnika silovala, mučila i zlostavljala. 

Grupa je naizmenično zlostavljala žrtvu i svi su učestvovali "u većoj ili manjoj meri", navodi holandski list u svom izveštaju.

Najmlađi od dečaka, 11-ogodišnjak, navodno je bio izvidnica, dok niko iz grupe nije pozvao svoje prijatelje da prestanu sa zlostavljanjem, naveli su izvori.

Šestoro osumnjičenih smešteno je u ustanovu zatvorenog tipa, dok je četvorici određen kućni pritvor.

Pozivajući se na svoje izvore, "Najsblad" je objavio da su izjave dečaka  kontradiktorne i da okrivljuju jedni druge.

U Belgiji se krivično sudi osumnjičenima tek sa 18 godina, što znači da je grupa dečaka poslata pred sudiju za maloletnike i verovatno će biti smeštena u popravne ustanove za mlade.

Moguće je, međutim, da će se protiv 16-godišnjaka postupati po krivičnom zakonu za odrasle, s obzirom na izuzetnu prirodu slučaja.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa