Poznati

Ukinut pritvor glumcu Žeraru Depardjeu optuženom za seksualne napade

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2024

-

19:48

Ukinut pritvor glumcu Žeraru Depardjeu optuženom za seksualne napade
Žerar Depardje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski glumac Žerar Depardje pozvan je jutros na saslušanje zbog optužbi za seksualne napade, a potom je poslat u pritvor u Trećem odeljenju pariske policijske uprave, da bi mu danas kasno popodne pritvor bio ukinut, saopštila je pariska policija.

Dve žene optužile su Depardjea za seksualne napade tokom dva različita snimanja: prvi put 2014. godine, tokom snimanja filma "Čarobnjak i Sijamski blizanci" Žan-Pjera Mokija, a drugi put 2021. godine, tokom snimanja "Zelenih prozora" Žana Bekera, prenosi pariski dnevnik Figaro.

Prva prijavu je podnela 24-godišnja pomoćna radnica na filmskom setu 2014. godine.

Prema njenom iskazu, glumac je "stavljao svoje ruke svuda po njenom telu" pre nego što joj uputio je "nepristojne reči" zbog kojih se dugo osećala "progonjeno".

Ona je podnela prijavu u januaru ove godine za "seksualni napad na ranjivu osobu od strane osobe koja zloupotrebljava svoj položaj".

Druga prijava, podneta u februaru ove godine zbog "seksualnog napada, seksualnog uznemiravanja i seksističkog uvrede", dolazi od filmske dekoraterke starosti 53 godine.

Prema njenom iskazu, 75-godišnji glumac ju je blokirao u hodniku i rekao joj "zabaviću te svojim velikim suncobranom", a potom je "grubo uhvatio i dodirivao po struku, stomaku i grudima".

AP/Lionel Cironneau

 

 

Legendarni francuski filmski glumac bio je optužen u decembru 2020. godine za "silovanje" i "seksualne napade" po prijavi glumice Šarlot Arno, koja ga je krajem avgusta 2018. godine tužila za dva silovanja u njegovom pariskom domu.

Prijava glumice Elen Daras, koja je optužila Žerara Depardjea da ju je seksualno napastvovao tokom snimanja filma 2007. godine, podneta je krajem decembra 2023. godine, a španska novinarka i spisateljica Rut Baza takođe je podnela tužbu u Španiji protiv Depardjea zbog silovanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin