Region

Plenković prozvao Milanovića zbog helikoptera "Crni jastreb": Hrvatska ih nije kupovala da služe kao taksi

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2024

-

12:10

Plenković prozvao Milanovića zbog helikoptera "Crni jastreb": Hrvatska ih nije kupovala da služe kao taksi
Plenković prozvao Milanovića zbog helikoptera "Crni jastreb": Hrvatska ih nije kupovala da služe kao taksi - Copyright Tanjug AP/Foto HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je hrvatski predsednik Zoran Milanović Vojno-obaveštajnoj službi prijavio curenje informacija o njegovom kretanju, premijer Andrej Plenković mu je poručio da Hrvatska nije kupovala helikoptere "Crni jastreb" (Black hawk) da bi služili kao taksi.

Milanović je, naime, tajnoj službi prijavio zasad nepoznate osobe zbog sumnji da su u julu i avgustu u više navrata državne tajne procurele neovlaštenim osobama o njegovom kretanju, prvenstveno o tačnim vremenima i mestima gde bi i on i kada trebalo da poleti i sleti vojnim helikopterom.

"Ne znam ništa posebno o tome, ono što je tu bitno... Zanimljivo je to, znači trebalo bi sad koga istražiti, novinare ili ove koji daju novinarima (informacije). Šta je to? Je li to Lex AP?", rekao je Plenković novinarima nakon sednice Predsedništva HDZ-a, prenosi Hina.

Dodao je kako mu se čini da Milanović sada malo menja uloge.

"Ono što je tu bitno je da nije Hrvatska nabavljala Bek Houkove da bi služili kao taksi. To je cela suština ovoga i važno je da to hrvatski ljudi znaju", rekao je Plenković.

Naveo je da uloga Oružanih snaga nije da prate ni da štite.

"Za to postoji Ministarstvo unutrašnjih poslova i režim, na primer, kakav ja imam, ima i predsednik Republike, ima i predsednik hrvatskog sabora. Ne vidim da iko od nas tako lakonski poseže za sredstvima koja nisu taksi, a pripadaju Hrvatskoj vojsci", rekao je Plenković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa