Region

Roditelji podgoričke škole u strahu zbog spiska sa imenima učenika, Ministarstvo zabrinuto zbog mogućeg nasilja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2024

-

17:59

Roditelji podgoričke škole u strahu zbog spiska sa imenima učenika, Ministarstvo zabrinuto zbog mogućeg nasilja
Roditelji podgoričke škole u strahu zbog spiska sa imenima učenika, Ministarstvo zabrinuto zbog mogućeg nasilja - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Više roditelja učenika Osnovne škole "Pavle Rovinski" javilo se redakciji "Vijesti", tvrdeći da su uznemireni zbog saznanja o postojanju spiska sa imenima više đaka, a koji navodno podseća na tragediju iz beogradske škole "Vladislav Ribnikar" iz maja prošle godine. 

"Vijestima" je iz uprave škole potvrđeno da je kod njih ceduljica sa imenima učenika, ali da utvrđuju sve činjenice.

U prvom razgovoru sa novinarom, rečeno je da je reč o šali i sugerisano da se time ne treba baviti, uprkos poruci koju je direktorka Nataša Popović prosledila Savetu roditelja.

Nakon prve informacije da je u jednoj podgoričkoj školi jedan od učenika na cedulji ispisao imena učenika te škole, Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija je alarmiralo sve nadležne institucije kako bi preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti i do kraja rasvetlili ovaj slučaj, saopšteno je iz tog resora.

"Ovoj, kao i svakoj prethodnoj prijavi čak i same sumnje da se dešava bilo koji oblik nasilja, Ministarstvo pristupa veoma odgovorno i sve informacije procesuira nadležnim organima", navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, podsećaju da je za sprečavanje svakog oblika nasilja potrebna međuresorna saradnja i hitno postupanje svih aktera društvenog života, što je današnjim aktivnostima i potvrđeno, preneo je portal RTCG.

Direktorka: Problem će se rešiti na nivou škole

Direktorka Popović je ranije danas kazala "Vijestima" da je situacija pod kontrolom, ali da razume strah roditelja.

"Problem će se rešiti na nivou škole. Nema potrebe da se u ovom slučaju uključuju druge institucije... Informacija jeste bila uznemiravajuća. Na listi jesu bila pobrojana imena učenika... Razumem brigu roditelja", rekla je Popović.

Prema saznanjima "Vijesti", za večeras je sazvani roditeljski sastanci...

U viber grupama, roditelji insistiraju da im se kaže da li su deca bezbedna.

"Ili da se utvrdi ko se neslano šalio i da bude sankcionisan. A, ne da ga prikrivaju jer mu je tata neko bitan. Želim da znam, jer imam pravo na to", poručuje jedan od njih u telefonskoj poruci.

Komentari (0)

Evropa