Biznis vesti

Krkobabić: Sledeće godine podsticaji za seoska domaćinstva koja se bave turizmom

Komentari

Autor: Tanjug / TV Pink

29/09/2021

-

09:58

Krkobabić: Sledeće godine podsticaji za seoska domaćinstva koja se bave turizmom
Milan Krkobabić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da je cilj izdvajanja sredstava za organizovanje manifestacija "Miholjski susreti sela" da se oživi društveni život na selu. U Palati Srbija juče je potpisan ugovor za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 31 milion dinara sa predstavnicima 68 jedinica lokalnih samouprava za organizovanje ove manifestacije.


Krkobabić je gostujući na TV Pink najavio da će sledeće godine prioriotet rada ministarstva koje vodi biti formiranje turističkih zadruga.

"Hoćemo da povežemo seoska domaćinstva koja žele da se bave turizmom. Pomoći ćemo im davanjem novčanih podsticaja da urede kuće, kupatila, dvorišta i ponude zanimljive sadržaje, kao što su rukotvorine, proizvodi starih zanata i slično", rekao je on.

Istakao je da je poseban cilj da se promovišu određeni delove Srbije i njihove zavičajne osobenosti.

Dnevno više od 20 zahteva za kuće na selu

U svemu tome je, prema njegovim rečima, od velike važnosti to što se sada, posle magistralnih grade i lokalni putevi i što su investicionim planom od 2020. do 2025. godine planirana velika sredstva za izgradnju lokalnih puteva, vodovoda i kanalizacije južno od Save i Dunava, kao i širokopojasnog interneta u selima.

Kada je reč o programu dodeljivanja sredstava za kupovinu praznih seoskih kuća sa okućicom za mlađe parove i poljoprivrednike, Krkobabić je naveo da je interesovanje veliko i da dnevno stiže po 20 do 25 zahteva za kuće.

Preporuka za vas

Debata o garantovanoj penziji - da li bi mogli da je dobiju i oni koji nemaju ni dan radnog staža i kolika bi trebalo da bude
"Doći će vreme da se život na selu ceni": Novosađanin i Filipinka traže kuću u Šumadiji, imaju 10.000 evra od države i puno ideja
Država mladima kupuje kuće na selu: Danijel i Sanja su već povukli ovaj potez, a sada su tu razvili i porodični biznis

Komentari (0)

Biznis