Biznis vesti

Generalni direktor Power China: Srbija beleži najbrzi ekonomski rast u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2024

-

14:40

Generalni direktor Power China: Srbija beleži najbrzi ekonomski rast u Evropi
Generalni direktor Power China: Srbija beleži najbrzi ekonomski rast u Evropi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Power China za Evroaziju Liju Šaoćuen je danas na otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca rekao da je za tu kompaniju velika čast da učestvuje u projektima koji utiču na ekonomski razvoj Srbije i da se raduje daljoj saradnji Kine i Srbije.

Šaoćuen je zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji obilaznice u blizini Gornjeg Milanovca i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, i odao najveće poštovanje učesnicima, srpskim i kineskim kreatorima ovog projekta.

''Kao što jedna kineska stara izreka kaže 'Bez puta nema života'. Pod vođstvom predsednika Vučića, Srbija beleži brzi ekonomski rast i sada je zemlja među najbrže rastućim ekonomijama u Evropi", rekao je on i istakao da je upravo na 57. godišnjicu saradnje ekonomski razvoj Srbije među najboljim u Evropi.

Poručio je da je velika čast što kompanija Power China ima priliku da učestvuje u ekonomskom razvoju Srbije i da će veruje da će saradnja trajati dugo.

"Kao predsedniku Power China, velika mi je čast što smo se okupili da zajedno proslavimo svečano otvaranje obilaznice u Gornjem Milanovcu. Izražavam duboku zahvalnost Vladi Republike Srbije i svim njenim relevantnim ministarstvima što je kompaniji Power China pružila priliku da učestvuje u projektu izgradnje obilaznice oko Gornjeg Milanovca", istakao je Šaoćuen .

On je dodao da je završetak obilaznice važna prekretnica u infrastrukturi Gornjeg Milanovca i ključni korak u promivisanju regionalnog ekonomskog razvoja, ubrzanju logističkog transporta i jačanju ugleda grada. 

"Verujemo da će ovo postati most koji će povezivati snove i mogućnosti", rekao je Šaoćuen. 

Projekat obilaznice obuhvatao je izgradnju nove saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Klatičeva u dužini od 4,78 kilometara i rekonstrukciju postojećeg državnog puta od Klatičeva do Takova u dužini od 4,70 kilometara, a vrednost radova je 30,5 miliona evra.

Izgradnjom obilaznice oko Gornjeg Milanovca tranzitni saobraćaj je u potpunosti razdvojen od lokalnog koji prolazi kroz to mesto, izmešten je iz gradskog jezgra i direktno opštinu povezuje sa auto-putem "Miloš Velki", pa teretni saobaćaj više neće prolaziti kroz sam centar grada.

Izgradnja obilaznice počela je odmah nakon potpisivanja Ugovora o saradnji između Ministarstva građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture i kineske kompanije "Power Construction Corporation of China Limited", krajem 2021. godine.

Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca. Svečanom otvaranju pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Takova prisustvovali su i ministar ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador Kine Li Ming i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Komentari (0)

Biznis