Biznis vesti

Vučić: Za regionalne i državne puteve u Srbiji obezbeđeno po 250 miliona evra u naredne četiri godine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2024

-

09:33

Vučić: Za regionalne i državne puteve u Srbiji obezbeđeno po 250 miliona evra u naredne četiri godine
Vučić: Za regionalne i državne puteve u Srbiji obezbeđeno po 250 miliona evra u naredne četiri godine - Copyright Euronews/Dušan Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom posete Podrinju objavio da je obezbeđeno po 250 miliona evra u naredne četiri godine za regionalne i državne puteve u celoj Srbiji.  

Vučić je to rekao tokom obilaska brze saobraćajnice Šabac - Loznica. Istakao je da je u "borbi" sa ljudima iz Ministarstfa finansija pronađen dodatan izvor za naredne četiri godine. 

"Znači milijardu evra. To je strašno dobra vest za ljude u Srbiji. To znači da ćemo gotovo svuda,  u svakom delu Srbije videti ogroman napredak u izgradni i rekonstrukciji puteva", rekao je predsednik Srbije.  

Naveo je da je to vezano za lokalne i regionalne puteve i da to nisu najvažnije saobraćajnice, ali da su to saobraćajnice koje ljudima put dovode do kapije i njive i koje njima život znače.  

"Ovo znači život za običnog čoveka. To je ogroman novac. Mi keša imamo, jedini problem nam je bio deficit. Računajte da vam je 250 miliona oko 0,3 odsto deficita, ali uspećemo to da hendlujemo na nivou od tri odsto, a na nijednog sekunda ne ugrozimo javne finansije", podvukao je Vučić.  

O putevima koji se trenutno grade

Kada je reč o projektima puteva koji su trenutno u fazi izgradnje, Vučić je rekao da će se po završetku deonice puta od Bojića do Tekeriša, raditi deonica od Bojića do Jevremovića. 

"Mislim da je to fantastična veza vas, Šapčane, za sve ljude, 27 km. Svih 27 km uradićemo asfalt, nov, kao najlepša pista", rekao je Vučić. 

Na pitanje novinara kada će se raditi put Loznica - Mali Zvornik, Vučić je odgovorio da se sada prvi put radi dokumentacija o tom projektu, pa će onda biti doneta odluka o početku izvođenja projekta, u zavisnosti od toga da li će biti dovoljno para za izgradnju puta.

Dodao je da će brza saobraćajnica Slepčević-Badovinci završena za godinu dana.

Vučić je ocenio da ima mnoga posla širom Srbije i da je izgradnja ove brze saobraćajnice za Mačvu neverovatna stvar i naveo da će izgradnja puteva dovesti još investitora u Šabac.

Na pitanje da li će da obiđe još neke delove Srbije kao što sada obilazi Podrinje, Vučić je odgovorio da će morati da ode u nekoliko krajeva, poput nekih zlatiborskih mesta, Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Sjenice, Ivanjice, kao i da, kako je rekao, još jednom ode na jugoistok Srbije i da obiđe Jablanički i Pčinjski okrug, kao i istočnu Srbiju, Kladovo, Majdanpek i Negotin.

Komentari (0)

Biznis