Biznis vesti

Anđelković: Svi zaposleni u Pošti na Kosovu i Metohiji i dalje će primati plate

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2024

-

12:20

Anđelković: Svi zaposleni u Pošti na Kosovu i Metohiji i dalje će primati plate
Zoran Anđelković - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Pošta Srbije" Zoran Anđelković izjavio je da će u tom preduzeću na Kosovu i Metohiji, gde ima 256 zaposlenih, svi primati platu, bez obzira na to što je tzv. kosovska policija zatvorila devet poslovnica u četiri opštine na severu pokrajine sa većinskim srpskim stanovništvom.

On je za Tanjug rekao da ne prođe nedelja da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne napravi neki novi incident na KiM ističući da to sve radi smišljeno, odnosno primenjuje taktiku "kada ja napravim novi incident, oni će me kritikovati za njega, ali svi zaborave onaj prethodni koji je bio možda i teži".

"Ali ja apsolutno ne mislim da to Kurti sam radi. On sluša onoga koga treba da sluša, jer da ne sluša, on bi trpeo posledice zbog toga", ocenio je Anđelković i dodao da to potvrđuje i činjenica da su premijera privremenih prištinskih institucija posećivali važni visoki funkcioneri, ali da nema nikakvih sankcija protiv Prištine.

Anđelković podseća da Kurtijev režim već duže vreme sprovodi teror nad srpskim narodom na KiM različitim metodama pritisaka, pretnji i ucena, sa ciljem da se zastraše Srbi.

"Nije ovde pitanje samo što su nam zatvorili tih devet pošti. Oni su nas faktički sprečili da funkcionišemo onda kad su ukinuli dinar na Kosovu. Svaki ili svaki drugi dan se sistematski prave neke provokacije protiv srpskog naroda", rekao je Anđelković.

Anđelković je naglasio da Kurtija ne interesuje šta u Beogradu misle, već da mu treba da diže tenziju do incidenata, do sukoba, kako bi srpska vojska ušla u sukob sa NATO-om.

Govoreći o najavama iz Prištine da će otvoriti most na Ibru između severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice, Anđelković je kazao da se nada da se to neće desiti, jer će se, kako je naglasio, u suprotnom zapaliti Balkan što neki priželjkuju dok Srbiji, to nikako ne odgovara zbog ekonomskog razvoja koji ima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis