Biznis vesti

U Vašingtonu počinje transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

12:15

U Vašingtonu počinje transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope
U Vašingtonu počinje transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope - Copyright Promo/Southeast Europe Transatlantic Economic Forum

veličina teksta

Aa Aa

U Vašingtonu danas počinje dvodnevni transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope, na kome će se raspravljati o ključnim aspektima regionalne saradnje i razvoja, kao što su prevazilaženje barijera za unapređenje trgovine, energetski potencijali regiona, nezavisno pravosuđe i borba protiv korupcije, digitalizacija i razvoj finansijskog sektora.

U saopštenju Instituta za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope (Ipese) navodi se da su konferenciju "Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" organizovali Ipese, Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona.

Direktor Ipese Zoran Korać izjavio je da održavanje te konferencije predstavlja značajan korak u jačanju regulatornih okvira i postavljanju temelja za unapređenje ekonomske saradnje između Sjedinjenih Država i zemalja Jugoistočne Evrope.

On je ukazao da će na marginama konferencije biti održan veliki broj bilateralnih sastanaka na kojima će biti reči o jačanju saradnje između SAD i zemalja regiona Zapadnog Balkana.

Tokom trajanja konferencije rukovodioci privrednih komora iz regiona, uključujući i Privrednu komoru Srbije, potpisaće Memorandum o jačanju transatlantske saradnje u oblasti turizma između zemalja Zapadnog Balkana i Sjedinjenih Američkih Država.

Konferencija se održava 20. i 21. maja u američkom Kongresu u Vašingtonu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis