Planeta

Žena iz Masačusetsa priznala da je vodila luksuznu mrežu bordela za političare

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2024

-

23:41

Žena iz Masačusetsa priznala da je vodila luksuznu mrežu bordela za političare
Žena iz Masačusetsa priznala da je vodila luksuznu mrežu bordela za političare - Copyright Tanjug/AP/Rogelio V. Solis

veličina teksta

Aa Aa

Žena iz Masačusetsa priznala je danas krivicu za vođenje luksuzne mreže bordela u širem području Bostona i predgrađima Vašingtona, koja je opsluživala bogate i dobro povezane klijente, uključujući političare, izvršne direktore, advokate i vojne oficire.

Han Li se pojavila na saveznom sudu u Bostonu kako bi priznala krivicu za optužbe da je učestvovala u zaveri da ubedi, navede i podstakne prvenstveno azijske žene da putuju u savezne države Masačusets i Virdžinija, kako bi se bavile prostitucijom, kao i za pranje novca, preneo je "Reuters".

Ona je prva koja je priznala krivicu među trojicom pojedinaca koji su optuženi u novembru u vezi sa mrežom seksualnih usluga koja je radila iz stambenih kompleksa u Kambridžu i Votertaunu, kao i Ferfeksu i Tajsonsu u Virdžiniji.

Li, koja ima 42 godine, suočava se sa kaznom zatvora do 25 godina kada bude doneta odluka o kazni 20. decembra.

Ona je prilikom obraćanja sudiji rekla da, iako je vodila ilegalni biznis prostitucije, nije prisiljavala nijednu ženu da se bavi seksualnim radom.

"Jednostavno želim da naglasim da nisam kontrolisala žene," rekla je preko korejskog prevodioca.

Drugi optuženi, Džunmjung Li, planira da prizna krivicu 30. oktobra.

Treći optuženi, Džejms Li, nije priznao krivicu, ali je u pregovorima da reši svoj slučaj, prema sudskim dokumentima.

Tužioci kažu da su klijenti plaćali od 350 do 600 dolara po satu za seksualne susrete sa ženama koje su bile prikazane na dve veb stranice koje su oglašavale gole modele za profesionalnu fotografiju kao paravan za biznis prostitucije, koji je radio najmanje od 2020. godine.

Vlasti su procenile da je mreža imala stotine klijenata, a da su među njima bili izabrani zvaničnici, izvršitelji farmaceutskih i tehnoloških kompanija, lekari, vojni oficiri, profesori, advokati, poslovni izvršitelji, naučnici i računovođe.

Nijedan klijent nije identifikovan.

Savezni tužioci, nakon što su objavili slučaj, uputili su preporuke lokalnim vlastima za potencijalne optužbe na državnom nivou u Masačuestsu i Virdžiniji protiv navodnih klijenata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet