Politika

Vučević: Imamo ogromne, veoma značajne investicije u svim delovima Vojvodine

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

15:57

Vučević: Imamo ogromne, veoma značajne investicije u svim delovima Vojvodine
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/NENAD MIHAJLOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

U Novom Sadu danas je posle šest godina održana zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, a premijer Miloš Vučević rekao je da se veoma značajno investira u sve delove Vojvodine i naveo da su samo projekti u drumskoj i železničkoj infrastrukturi koji se trenutno izvode na teritoriji pokrajine vredni 4,6 milijardi evra.

"Ogromne, veoma značajne investicije imamo u svim delovima Vojvodine. Ne pravimo nikakvu razliku i trudimo se da napravimo ravnomerni ili ravnopravni razvoj svih delova naše države", rekao je Vučević nakon zajedničke sednice dve vlade.

Dodao je da je 1,55 milijardi evra vrednost projekata koji su u pripremi kao buduće investicije u ovaj deo Srbije.

On je izrazio nadu da će i u narednim periodima biti održavane ovakve zajedničke sednice, kako bi republički ministri i pokrajinski sekretari mogli u neposednoj komunikaciji da pričaju o svim temama koje su bitne za ovaj deo države i ukazao da bi ovakvi sastanci mogli da se organizuju na svakih šest meseci.

Podsetio je da je u toku izgradnja projekta Kliničkog centra Vojvodina i da je u toku nabavka opreme.

"Nisam zadovoljan kako ide dinamika radova, ali dobra stvar je da smo došli na nivo da kupujemo opremu i da idemo ka finiširanju tog projekta koji se čekao više decenija", rekao je premijer.

Dodao je da u oblasti zaštite životne sredine u Vojvodini postoje investicije od 80 miliona evra, a kada je sport u pitanju, naveo je da je u toku projekat rekonstrukcije stadiona Karađorđe, vredan 11 miliona evra.

Naveo je da su teme razgovora na zajedničkoj sednici bili i sport, kultura, dodajući da treba da se reši problem finansiranja Narodnog pozorišta u Subotici, kao i da je poseban akcenat stavljen na razvoj Sremskih Karlovaca, kao deo projekta Ekspo 2027.    

Vučević je dodao da su u planu i dva mosta preko Dunava, jedan kod Bačke Palanke, koji spaja  Bačku i Srem i jedan most u Banatskoj palanci, koji spaja južni Banat i Braničevo.

On je u ime Vlade čestitao Novosađanima 80 godina oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija