Politika

Vučić poručio opoziciji: Nek odluče da li hoće da dođem u Skupštinu ili ne

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2024

-

22:31

Vučić poručio opoziciji: Nek odluče da li hoće da dođem u Skupštinu ili ne
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras predstavnicima opozicije da odluče da li žele, ili ne žele, da on dođe u Narodnu skupštinu da prisustuvuje sednici posvećenoj iskopavanju litijuma, ocenivši pritom da se predstavnici opozicije "plaše jednog čoveka, da se plaše reči, mozga i glave jednog čoveka".

"Sve bi oni na svetu dali, samo da tog jednog mogu da pobede i da sruše. A muči ih to što se taj jedan ne plaši svih njih zajedno. Muči ih to što taj jedan zna šta bi oni od Srbije napravili i koliko bi je u prošlost vratili", rekao je Vučić nakon svečanosti povodom završetka radova na hotelu The St. Regis Belgrade u Kuli Beograd, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu narodnog poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića da Vučić uvek dobije paničan strah kada se spomenu AP KiM i litijum.

On je upitao da li su to isti predstavnici opozicije koji su rekli da ga čekaju da dođe u Skupštinu, pa kada je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla da će Vučić doći, kako je predsednik naveo, iz opozicije su rekli da "može samo na balkon skupštine".

"Pošto su ranije govorili kako će da me rasture, pa pošto je svaki put bilo obrnuto, sad više ne žele ni da me vide. Ali nešto im i ne ide, više ni sa jednom pričom", rekao je Vučić. 

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da su Ana Brnabić i poslanici SNS-a u Skupštini postavljeni samo dok se on ne vrati iz posete Njujorku, Vučić je odgovorio da je kao i obično izjava Đilasa "kratka, ali glupa".

Tanjug/Marko Đoković

 

Vučić je odgovarajući na optužbe Dragana Đilasa da je NIS prodao Rusima, istakao da on te 2008. godine nije bio ni poslanik.

"On je tada bio uveliko na vlasti. Vi se šalite da je to rekao", kazao je predsednik.

Vučić dodaje da narod ceni one koji rade svoj posao.

"Oni koji dobacuju, koji bi uvek sve uradili bolje, a nikad ništa nisu uradili, njih istorija ne pamti", poručio je Vučić.

Komentarišući izjavu bivšeg ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića, koji je rekao da su Srbi na AP Kosovu i Metohiji shvatili da ih je on prevario, Vučić je odgovorio da se u nemogućim uslovima borio i uspeo da 28 zemalja sveta povuče priznanje Kosova. 

On je pozvao Gorana Bogdanovića i ostale predstavnike bivše vlasti da stanu na jednu listu, a kako kaže, on će na drugu, pa da se vidi ko će imati više glasova Srba iz južne srpske pokrajine.

"Kad god je teško, oni su bežali, kad god je teško, ja sam sa svojim narodom", zaključio je Vučić.

Vučić je još jednom istakao da oseća ponos, ali da je ovaj hotel tek početak, te da će 2027. godine biti urađena polovina onoga što se planira, čime će Srbija postati neprepoznatljiva.

"Osećam se posebno, to niko ne može da mi uskrati. Ja znam šta je ovde bilo, znate i svi vi. Gledao sam mnoge ljude u neverici, jer nisu bili sigurni da će biti urađeno i mislili su da preterujem, da je nemoguće da se to u Srbiji napravi", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje kako se oseća danas povodom reči koje je pre tri godine ovde izgovorio - da će za 30 godina svako znati da je Beograd na vodi, uprkos izazovima i ružnim rečima, guralo nekoliko hrabrih ljudi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija