Politika

Brnabić će posle ponoći zakazati sednicu o litijumu za ponedeljak, 7. oktobar

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2024

-

18:57

Brnabić će posle ponoći zakazati sednicu o litijumu za ponedeljak, 7. oktobar
Brnabić će posle ponoći zakazati sednicu o litijumu za ponedeljak, 7. oktobar - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narode skušptine Ana Brnabić zakazaće sednicu o predlogu zakona o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora za ponedeljak, 7. oktobar 2024. godine.

Ona će to da uradi čim se steknu zakonski uslovi, a to jedan minut nakon ponoći, nezvanično saznaje Euronews Srbija.

"Spremno! Potpisano! Šalje se zvanično večeras u 00:01h, prvi trenutak kad su se ispunili uslovi da zakažem sednicu sa ovim dnevnim redom u redovnom zasedanju. Sa nestrpljenjem očekujem da pokažemo svim našim građanima kakav je predlog zakona opozicija uputila Narodnoj skupštini Republike Srbije", napisala je Brnabić na mreži Iks.

Ranije danas, Brnabić je izjavila da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih i samostalnih poslanika, a kojima se predlaže zabrana istraživanja i ekploatacije litijuma i bora, ali da će predstavnici vlasti insistirati da se taj predlog zakona nađe na redovnom zasedanju.

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da je krivica za to što nema vremena za vanrednu sednicu o litijumu na opoziciji, koja je, kako je rekla, učinila sve da odugovlači rapravu o rebalansu budžeta na Drugom vanrednom zasedanju Skupštine Srbije.

"Sve su učinili u poslednjih šesta dana, iskoristili su sve moguće instrumente da se sednica ne završi na vreme za vanredno zasedanje Skupštine Srbije o izmenama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima", rekla je Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija