Politika

Hadžejani: Parlamentarna skupština OEBS-a u potpunosti podržava Misiju OEBS-a u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2024

-

23:14

Hadžejani: Parlamentarna skupština OEBS-a u potpunosti podržava Misiju OEBS-a u Srbiji
Hadžejani: Parlamentarna skupština OEBS-a u potpunosti podržava Misiju OEBS-a u Srbiji - Copyright Tanjug/Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a i specijalni predstavnik za jugoistočnu Evropu Kirijakos Hadžejani izjavio je danas na kraju posete Beogradu da je jugoistočna Evropa važna za Parlamentarnu skupštinu OEBS-a koja u potpunosti podržava rad Misije OEBS-a u Srbiji, saopštila je PS OEBS-a.

"Krajnji cilj zemalja ovog regiona je da postanu članice Evropske unije. Svaka zemlja napreduje na svom putu evropskih integracija, a da bi bila uspešnija, treba da radi zajedno sa svojim susedima", istakao je Hadžejani.

Hadžejani je obavestio zvaničnike Srbije o predstojećoj poseti predsednice PS OEBS-a Pije Kaume u oktobru koju će pratiti delegacija parlamentaraca. 

On je rekao da je svrha te posete upoznavanje parlamentaraca PS OEBS-a sa radom Misije OEBS-a u Srbiji.Ističe se da je Hadžejani posetio Beograd da bi iz prve ruke dobio uvid od raznih institucija o situaciji u Srbiji i regionu.

"Postoji snažna saradnja između vlada zemalja jugoistočne Evrope, međutim, saradnja između parlamentaraca iz delegacija PS OEBS-a je neophodna i dodaje vrednost u obezbeđivanju stabilnosti i negovanju bolje budućnosti za region", rekao je Hadžejani. 

Ističe se da će Hadžejani izvestiti predsednika PS OEBS-a o svojoj poseti Srbiji tokom predstojećeg jesenjeg sastanka u Dablinu.

Hadžejani se tokom posete Beogradu od 4. do 6. septembra sastao sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom, članovima delegacije Srbije u PS OEBS-a, Milanom Radinom i Danijelom Vujičić, potpredsednicom Narodne skupštine Srbije Marinom Raguš, ministrom za ljudska i manjinska prava i socijalni dijalog Tomislavom Žigmanovom, direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem i predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti, akademikom Zoranom Kneževićem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija