Politika

Đurđev: Vučića i Vučevića niko ne uslovljava, takve dezinformacije su deo specijalnog rata protiv Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/08/2024

-

17:41

Đurđev: Vučića i Vučevića niko ne uslovljava, takve dezinformacije su deo specijalnog rata protiv Srbije
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Laži kako će predsednik Srbije Aleksandar Vučić da uhapsi ovog ili onog ne predstavlja ništa drugo nego bedni pokušaj destabilizacije naše zemlje, izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

"Sada imamo izjavu Rade Trajković koja tvrdi kako će Aleksandar Vučić morati da uhapsi Milana Radoičića, jer je ovo hapšenje tobože uslov da Makron dođe u posetu Srbiji. Stvarno ne znam da li oni zaista misle da rad naših institucija, našeg pravosuđa treba da zavisi od spoljašnjeg faktora, i da li oni stvarno misle da je uslov dolaska bilo kog lidera nečije hapšenje?", izjavio je Đurđev.

On je dodao da ne postoje spoljašnje ucene i pritisci da neko mora da bude uhapšen da bi došlo do posete predsednika Francuske.

"To je fikcija pojedinih 'lidera' organizacija koje apsolutno nikoga ne predstavljaju, koje nemaju nikakvog legitimiteta, a kao takvi jedino su zanimljivi centrima moći koji imaju za cilj narušavanje ugleda predsednika Srbije Aleksandra Vučić, jer upravo se radi o lideru koji ima nemerljivo poštovanje od strane svih svetskih lidera, kako onih sa Istoka, tako i onih sa Zapada, među kojima je i svakako Makron, tako da sa sigurnošću tvrdim kako Vučića niko ne uslovljava, radi se o dezinformacijama kao delu specijalnog rata", tvrdi Đurđev.

Prema njegovim rečima, u pitanju je specijalni rat koji se vodi protiv državnog rukovodstva Srbije.

"Republika Srbija ima svoj Ustav, svoje Zakone, svoju od naroda izabranu i narodu odgovornu Vladu, naivno je, ne samo poverovati, nego i sa ozbiljnošću obraćati pažnju na dezinformacije o tome kako nečija poseta zavisi od nečijeg hapšenja. Ovo je sve deo specijalnog rata koji se vodi protiv državnog rukovodstva, pre svega protiv Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića jer se radi o dvojici političara sa najvećom političkom težinom", rekao je Đurđev i dodao:

"Takođe, ja ću vas podsetiti kako nam u susret ide i svetska izložba EKSPO 2027 i smešno je, kada se u obzir uzme značaj i obim takvog milionskog događaja, insinuirati bilo kakvu izolovanost srpskog državnog i političkog vrha od strane sveta". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija