Politika

Đurđev: Nismo mi toliko naivni, Srbija leži na rudama vrednim hiljadama milijardi evra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/08/2024

-

14:01

Đurđev: Nismo mi toliko naivni, Srbija leži na rudama vrednim hiljadama milijardi evra
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Menadžeri kompanija koje žele da rudare na svaki mogući način nastoji da oteža nadležnim državnim organima Republike Srbij, smatra poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

"Postavlja se pitanja da li vrhuške tih belosvetskih kompanija svesno radi na urušavanju ugleda Srbije? Do sada su ih građani doživljavaju kao kolonizatore a sada sve više građana uviđa da oni imaju nameru da uruše i rejting i kredibilitet države i našeg rukovodstva i administrativnog aparata. Svaka čast svima i kapa dole za vaše milijarde i za bogatstva, ali Srbija ima državu i administraciju više od 1000 godina dok vi dolazite iz država koje su stare 200 godina“, poručuje Đurđev i dodaje:

"Međutim, na osnovu svega do sada viđenog od strane strane kompanija koje žele da rudare, njihovo ponašanje se može tumačiti i kao neokolonijalna osionost. Hoćete da bacite kosku i da se mi glođemo oko tema i narativa koje nam vi odredite sa lažnim ekolozima i glumcima na dnevnicu. Znamo mi dobro da rude u Srbiji kako one u Jadru tako i one u Metohiji i u Bačkoj vrede hiljade milijardi evra. Dok se mi prepucavamo da li će biti malo zagađeno, srednje ili veliko zagađenje niko ni da pomene ove hiljade milijardi evra".

Đurđev je prokomentarisao odnos menadžera u pogledu najnovijih demonstracija i blokada u Srbiji. 

"Dok je Srbija blokirana protestima zbog dezinformacija o rudarenju u Jadru, Rađevini i Podrinju do tada menadžeri letuju na hrvatskom primorju i jedu zagorski štrukli i piju mlaku malvaziju. Šta bre vi mislite menadžeri da je ovo Afrika da ćete da nam decu stavite u kaveze za papagaje a nas da vežete u lance. Mislite da će Srbi da vam budu robovi. Dragi menadžerčići nismo vam mi toliko naivni da ćete da nas preveslate žedne preko Drine", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija