Politika

Đurić sa šeficom Kancelarije UN u Beogradu: Cilj jednostranih poteza Prištine iseljavanje Srba sa KiM

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2024

-

14:26

Đurić sa šeficom Kancelarije UN u Beogradu: Cilj jednostranih poteza Prištine iseljavanje Srba sa KiM
Đurić sa šeficom Kancelarije UN u Beogradu: Cilj jednostranih poteza Prištine iseljavanje Srba sa KiM - Copyright Tanjug/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić razgovarao je danas sa šeficom Kancelarije UN u Beogradu Mari Jamašitom i tom prilikom ukazao da Srbija veoma ceni rad Kancelarije u kontekstu odnosa Beograda i Prištine, posebno imajući u vidu da predstavlja glavni kanal komunikacije sa Misijom UN na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da je cilj jednostranih poteza politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija potpuno iseljavanje Srba sa prostora Kosova i Metohije i naglasio da ne samo da nije došlo do povratka interno raseljenih lica na njihova vekovna ognjišta, već je u prethodnoj godini, zbog eskalacije pritisaka Prištine, prostor naše južne pokrajine napustio zabrinjavajući broj Srba.

Kako je podvukao, za Srbiju je od posebne važnosti razmatranje pitanja KiM u Savetu bezbednosti UN, u skladu sa Rezolucijom 1244, kako bi i Savet i međunarodna zajednica bili redovno informisani o stanju na terenu, političkoj i bezbednosnoj situaciji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Đurić je naglasio i da Srbija ostaje posvećena dijalogu i da će uvek biti konstruktivan partner u procesu normalizacije odnosa, kao i da će nastaviti da se zalaže za mir i stabilnost u regionu.

Šef srpske diplomatije je na sastanku poručio i da je Srbija ponosna na ostvarene rezultate proistekle iz partnerskog odnosa Srbije i Kancelarije UN u Beogradu i izrazio nadu da će u narednom periodu doći i do proširenja i unapređenja zajedničkih aktivnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija