Društvo

Ministarka prosvete: Povećanje zarada od 12 odsto maksimum, moguće jednokratne isplate prosvetarima

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2024

-

11:53

Ministarka prosvete: Povećanje zarada od 12 odsto maksimum, moguće jednokratne isplate prosvetarima
Ministarka prosvete: Povećanje zarada od 12 odsto maksimum, moguće jednokratne isplate prosvetarima - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da je povećanje zarada prosvetnih radnika od 12 odsto u januaru maksimum, ali da od današnjeg razgovora premijera sa prosvetarima očekuje da se razgovara i o mogućnosti jednokratnih isplata kao i o bezbednosti.

"Ljudi shvataju da je 12 odsto finansijski maksimum i da će se to možda podeliti i dati ranije. Očekujem da se nađu mogućnosti za neke jednokratne isplate", rekla je ministarka novinarima uoči početka svečanosti na Pravnom fakultetu upriličine za brucoše 216. generacije.

Ona je ponovila da je povećanje od 12 odsto u januaru maksimum jer svi ostali dobijaju osam. 

"Januar nije limit za dalja povećanja, dijalog treba da traje, treba da podrazumeva i neke druge segmente poput bezbednosti", rekla je ministarka. 

Ona je dodala da su prosvetari zainteresovani i za to kako će znanja uvećavati i prilagođavati deci.

"Sad su plate veće nego do sada i pozivam ih da dalje kroz dijalog tražimo najbolje rešenje", rekla je ona i podsetila da je danas početna plata u prosveti  94 odsto porosečne plate u Srbiji i da je cilj da se u 2025. izjednače. 

"U ovom trenutku nema finansijskih mogućnosti da povećanje bude veće od 12 odsto. Mislimo da treba više, ali u ovom trenuku to nije moguće", rekla je Đukić Dejanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija