Ostali sportovi

Srpski olimpijci kreću u pohod na medalje: Na borilištima Đoković, strelci, plivači

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2024

-

07:50 >> 10:45

Srpski olimpijci kreću u pohod na medalje: Na borilištima Đoković, strelci, plivači
Tanjug/AP/Thibault Camus - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Dan posle svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu na borilišta izlazi prvih 13 sportista Srbije, od 113 koliko našu državu predstavlja na najvećem planetarnom takmičeju te vrste, a u neki od njih mogli bi da nam donesu prve medalje ukoliko budu pravi i posluži ih sreća junačka. 

Najpre počinju takmičenja u džudou (10.00), gde će Milica Nikolić nastupiti u kvalifikacijama u kategoriji do 48 kilograma protiv Slovenke Maruše Štangar. Njihova borba biće 14. po redu na terenu broj jedan. Repasaž je na programu od 16 časova, a potom slede polufinala i borbe za medalje.

Od 10.12 su na programu kvalifikacije u veslanju, kada će na vodu Jovana Arsić u skif disciplini. Nikolaj Pimenov i Martin Mačković će prvi, nadamo se ne i poslednji nastup, krotiti talase u dubl skulu u kom kvalifikacije kreću u 11.30.

Trofejni strelac i osvajač jedne olimpijske medalje Damir Mikec će u Šatoru nastupiti od 10.30 časova u kvalifikacijama u vazdušnom pištolju na 10 metara. Jednako uspešna i iskusna Zorana Arunović u istom gradu nastupiće od 12.30 časova u kvalifikacijama u vazdušnom pištolju na 10 metara.

Muška plivačka štafeta na 4x100 metara slobodnim stilom, inače aktuelni prvak Evrope, u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov - u kvalifikacijama će nastupiti u 12.26. Finale u ovoj disciplini na programu je večeras od 21.44.

Na centralnom stadionu Rolan Garosa drugi meč dana igraće najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković. Srbinu će rival na terenu "Filip Šatrije" biti Metju Ebden iz Australije, a taj susret ne bi trebalo da počne pre 13.30.

Od 15.46 prva borba čeka bokserku Saru Ćirković. Evropska šampionka u kategoriji do 54 kilograma odmeriće snage sa Jutamas Jitpong sa Tajlanda. Na kraju dana gledaćemo i Izabelu Lupulesku. Mlada stonoteniserka će u startnom kolu igrati protiv Adrijane Dias iz Portorika od 20.45.

Komentari (0)

Sport