Evropa

Tri osobe poginule, dve povređene u tri odvojene nesreće malih aviona u Nemačkoj

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2024

-

23:56

Tri osobe poginule, dve povređene u tri odvojene nesreće malih aviona u Nemačkoj
Tri osobe poginule, dve povređene u tri odvojene nesreće malih aviona u Nemačkoj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tri osobe su poginule, a dve su povređene u tri odvojene avionske nesreće koje su se danas dogodile u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija.

U okrugu Soest u Severnoj Rajni-Vestfaliji, mali avion srušio se odmah nakon poletanja sa aerodroma u Bad Zasendorfu. Kako je saopštila policija, u nesreći su poginule dve osobe, a uzrok pada za sada nije poznat. 

Letelica se srušila na obližnju livadu. Očevici su istrčali na mesto nesreće i pokušali da pruže prvu pomoć, rekao je portparol policije, prenosi Špigel.

Prethodno se mali avion srušio u grmlje južno od Bielefelda, a pilot (67), koji je jedini bio u avionu, poginuo je prilikom pada, saopštila je policija. Crveno-beli dvokrilni propelerac poleteo je iz Porta Vestfalike ujutro za Zauerland. Nejasno je što je uzrokovalo nesreću, saopštila je policija.

U severnom Hesenu, dva muškarca su teško povređena kada se laka letelica srušila ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Korbah. 

Jednomotorni avion američke proizvodnje Pajper nije postigao dovoljnu visinu, a zatim se srušio u blizini aerodroma, saopštila je policija Kasela. Muškarci su prevezeni u bolnicu i njihove povrede nisu opasne po život, dodaje se u saopštenju. 

Komentari (0)

Evropa