Fudbal

Saldanja nezadovoljan prošlom sezonom: Smatram da sam postigao 18 golova

Komentari

Autor: Euronews.rs

07/09/2024

-

18:05

Saldanja nezadovoljan prošlom sezonom: Smatram da sam postigao 18 golova
Saldanja nezadovoljan prošlom sezonom: Smatram da sam postigao 18 golova - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Otišao je Mateus Saldanja iz Partizanau u Ferencvaroš i ostavio klub u vrlo neugodnoj poziciji, ali i najuspešniju sezonu svoje karijere iza sebe. Brazilac je sa 17 golova u domaćem prvenstvu dobio priznanje najboljeg strelca Mozzart bet Superlige Srbije, i osvojio srca navijača. 

Ipak, smatra Mateus da je imao efikasniju takmičarsku godinu nego što to statistika pokazuje, s obzirom da je podelio titulu "zlatne kopačke" Srbije sa  Milošem Lukovićem (IMT). Ovu čudnu situaciju je pojasnio za mađarske medije. 

"Smatram da sam postigao 18 golova u Partizanu u prvenstvu prošle sezone. Na jednom meču sam uputio udarac na gol, posle tog puta se lopta odbila od jednog od defanzivca i računao se kao autogol, ali za mene je to moj gol", istakao je Brazilac. 

Brazilac želi da u dresu Ferencvaroša nastavi tamo gde je stao u klubu iz Humske:

"U Ferencvarošu planiram da postignem između 20 i 25 golova ove sezone. Imam šansu zato što ću biti okružen igračima koji mogu da mi u svakom trenutku da nameste šansu. Ne želim ništa da obećavam, ali sam sposoban da to uradim. Verujem u sebe, znam šta mogu, ali sam svestan da se to može samo uz pomoć saigrača. Ja sam napadač, živim od golova, ali ne volim da se ističe kao pojedinac, timski sam igrač, rekao je Saldanja, koji je prema transfer marketu vredan osam miliona evra, što ga čini najvrednijim igračem tamošnjeg šampionata", istakao je Brazilac. 

Komentari (0)

Sport