Poznati

"Pogledaj dom svoj anđele": U Čačku sahranjen Bora Đorđević

Komentari

Autor: Fonet

07/09/2024

-

16:01 >> 16:27

"Pogledaj dom svoj anđele": U Čačku sahranjen Bora Đorđević
"Pogledaj dom svoj anđele": U Čačku sahranjen Bora Đorđević - Copyright Tanjug/Branko Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Muzičar, pesnik i frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević sahranjen je danas na Gradskom groblju u Čačku, uz pesmu "Pogledaj dom svoj anđele".

Od Đorđevića su se oprostili bivši šef države Vojislav Koštunica, gitarista Radomir Mihajlović Točak, članovi benda "Bajaga i instruktori", Goran Šepa Gale iz grupe "Kerber", predstavnici Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Bila je velika privilegija podeliti sa tobom zlatno doba muzike, izjavio je pevač Miroslav Ilić, opraštajući se od Đorđevića.

Tanjug/Branko Lukić

 

"Bilo je uzbudljivo i privilegovano sa tobom deliti to vreme. Za mene si uvek bio najbolji i najveći. Svi mogu da ti pljunu pod prozor. Sa ponosom sam isticao da smo drugari", rekao je Ilić.

Vitez Sretenjskog ordena, Čačanin, Beograđanin, zvezdaš, Srbin i roker, sve je to bio Đorđević i od njega tražimo oprost ako smo ga nečim uvredili, izjavio je ministar kulture Nikola Selaković.

 

On je naveo da je Đorđević beskrajno lako, ali snagom vulkana, život slikao rečima.

"Tako je sa genijima. On će i dalje živeti u svitanju iznad Crkve svetog Marka, kada idemo u Pančevo, kada žene prate vojnike, kada neko od nas reši da ratuje sam, ostane slobodan ili smišlja imena za dečurliju", izjavio je Selaković, parafrazirajući neke od stihova iz pesama Đorđevića i njegovog benda "Riblja čorba".

Od Đorđevića, koji je umro 4. septembra u 72. godini u bolnici u Ljubljani, oprostio se i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Tanjug/Branko Lukić

 

On je Đorđevića uporedio sa pesnikom Vladislavom Petkovićem Disom.

"Svaku njegovu želju ćemo ispuniti. Legendo, neka ti je večna slava", poručio je Todorović.

Pevač "YU Grupe" Žika Jelić rekao je da Đorđević nikada nije bio namršten, već dobar drugar i sjajan pesnik.

Đorđević je rođen u Čačku 1. novembra 1952. godine. Prve muzičke korake je počeo u rodnom gradu 1965. godine u bendu "Hermelini", gde je svirao bas gitaru i pevao. Po dolasku u Beograd je Đorđević bio član više grupa, a 1978. je osnovao bend "Riblja čorba". (kraj) drp/ivt
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin