Oko sveta

Istraživanje Francuske u 24 sekunde: Devojka obilazi svet na Guglu, sve dok ne naiđe na nešto ružno

Komentari

Autor: Tila Milenović

13/10/2024

-

18:21

Istraživanje Francuske u 24 sekunde: Devojka obilazi svet na Guglu, sve dok ne naiđe na nešto ružno
Istraživanje Francuske u 24 sekunde: Devojka obilazi svet na Guglu, sve dok ne naiđe na nešto ružno - Copyright Prinskrin/TikTok/Natasha Gupta

veličina teksta

Aa Aa

U sadržaju koji ponekad traje svega 24 sekunde, Nataša Gupta predstavi svoje putovanje uzduž i popreko kroz Meksiko, Francusku ili Italiju. Ona nas vodi kroz najlepše zalaske sunca, impozantna zdanja, elegantne fontane, suncem okupane vrtove – dok nasumično klikće na Gugl Ert-u i posmatra ulice i trgove. 

Međutim, pre nego što bi se bilo ko isuviše uživeo u ove digitalne pustolovine, putovanja sa Natašom ne traju dugo. Onog trenutka kada joj se na ekranu prikaže običan parking iza fabrike, ulica sa urušenim kućama, ili običan hotel pored puta, Gupta odlično izjavljuje:

"Ružno", i prekida video.

@natooooooosh Replying to @Dédé_26 Exploring France until it's ugly 🇫🇷 #googleearth #asmr #travel #geoguessr #france ♬ original sound - Natasha Gupta

Ova infuenserka sa više od 230.000 pratilaca na društvenoj mreži TikTok, stvara sadržaj u kom izabere jednu zemlju ili regiju koju će "obići" preko Gugl Ert-a. Potom posmatra nasumične lokacije, od kojih su mnoge zaista lepe. Serija ovih videa joj se zove "Istražujem ... dok ne postane ružno".

Sam naziv govori za sebe, Gupta prihvata samo one slike od kojih bi mogla da postane razglednica.

@natooooooosh Replying to @Dédé_26 Exploring France until it's ugly 🇫🇷 #googleearth #asmr #travel #geoguessr #france ♬ original sound - Natasha Gupta

Ako vam ovaj sadržaj deluje neinteresantno, deluje da su brojke na strani infuenserke. Naime, 24-sekundni video iz Francuske ima 6,5 miliona pregleda, dok je istraživanje Filipina odgledano 13,4 miliona puta.

Ova serija nastala je iz želje da istražuje svet, međutim devojka u ranim dvadesetim godinama trenutno nema novca da putuje na daleke destinacije, pa je tako postala opsednuta istraživanjem planete preko Gugla.

@natooooooosh Replying to @*+:。.。🍰 ᴡᴏɴʜᴇᴇ 🍓。.。:+* Exploring Brazil until it's ugly 🇧🇷#googleearth #asmr #travel #geoguessr #brazil ♬ original sound - Natasha Gupta

Takođe Gupta je istakla za CNN, da je na ovaj način htela da dokaže da svaka država ima nešto lepo da ponudi.

Prilično brzo, njeni video snimci su bili preplavljeni lajkovima, pregledima i komentarima. Ljudi iz zemalja koje je istakla su se slagali ili ne slagali sa Guptinim stavovima.  U međuvremenu, gledaoci iz drugih delova sveta sugerisali su destinacije koje Gupta treba da istraži.

"U početku je bilo izuzetno neodoljivo dobiti toliko pažnje i komentara", kaže Gupta za CNN.

Počela je, kako sama kaže, kao devojka koja se dosađuje pa u svojoj pidžami snima sebe i svoj ekran, a danas svakodnevno dobija zahteve koje države ili gradove da istraži sledeće.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja