Oko sveta

Novinarka donosi priče iz Srbije za koje nikada niste čuli: "Profil mi je pružio obavezu da živim zanimljiv život"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/10/2024

-

18:07

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Novinarka i infuenserka Nina Gavrilović može da se pohvali vrlo zanimljivim poslom. Ona na svoj Instagram profil "Ninine avanture" objavljuje kratke sažete putopise sa svojih putovanja, bilo da je to iz Turske sa Islanda ili iz Srbije.

Na internetu je postala popularna zbog toga što često govori o srpskim destinacijama o kojima je malo ko čuo. Tako je svojim pratocima otkrila beogradsku Kinesku četvrt, ispričala zašto se Pobednik ne nalazi na Terazijama već na Kalemegdanu, i otkrila zašto je Zrenjanin mogao da dobije naziv Nova Barselona.

https://www.instagram.com/reel/DAAuGbcMG4e/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Iako vam se ponekad učini da poznajete sve turističke lokalitete koje nudi naša država, garantujemo da će Nina Gavrilović uspeti da vam donese priču iz Srbije za koju do sada nisteznali.

Gostujući u jutarnjem programu Euronews Srbija, Gavrilović je istekla da joj je ovaj nalog pružio obavezu da živi zanimljiv život

"Ja imam jednu veliku privilegiju da sam kroz novinarstvo čula dosta priča i veliki sam štreber. Meni je drago ako mogu da podelim priče koje su možda i bile objavljene, ali ljudi nisu obratili pažnju na njih", ističe Nina.

Naglasila je da stvaranje kvalitetnog sadržaja nikada nije bilo teže, jer "kontenta" na internetu ima sve više.

"Recept za dobar sadržaj je pre svega biti autentičan,  biti vredan, slušati svoju publiku i proceniti šta radi i to znati kreativno ponoviti", ističe ona dodajući da iako ima veoma dobar feedback, s rastom broja pratilaca se povećava i broj negativnih komentara, kako je to i uobičajeno na internetu. 

Infuenserka ističe da je prvu svoju priču napravila sa dvanaest godina, kada još nije mogla ni da sluti da će ovakav sadržaj da objavljuje na internetu.

"Bila sa mamom i tatom kad sam dobila prvi digitalni fotoaparat. Išli smo u Vratnu, blizu Negotina, i nakon toga je ta ljubav titrala u meni i sve se desilo spontano. Ja sam to počela da kačim i situacija eskalirala. Kad sam došla do stotine i desetine hiljada pregleda, shvatila da ipak možda ne treba budem u trenerci, jer očigledno postoje interesovanje", našalila se sagovornica.

Dodala je da je često "gimnastika" uglaviti čitav sadržaj u 90 sekundi, dozvoljeno trajaneje vremena videa na društvenoj mreži Instagram. 

"Imam tu sreću da sam i novinar i digitalac. Pa sad nekako to mi je posao. I ta škola je naučila da budem srca ledenoga  i da kratim i sečem beskreno dok se ne uklopim u te potrebne digitalne forme", objašnjava Gavrilović.

Profil "Ninine avanture" vodio je svoje pratioce na putovanj širom Evrope i Azije, a vlasnica profila, upitana da li je za ovolika putavanja potrebno mnogo organizovanja, rekla je:

"Mislim, nije potrebno toliko ozbiljno planiranje,  koliko ozbiljna spremnost na kompromis".

Zaključila je da su putovanja postala veoma skupa tako da ona bira sledeću avanturu po ceni avionske karte. Takođe, najavila je da će joj sledeća priča biti sa Divčibara. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja