Život

Izložba malih egzotičnih kućnih ljubimaca danas u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2024

-

11:17

Izložba malih egzotičnih kućnih ljubimaca danas u Beogradu
Izložba malih egzotičnih kućnih ljubimaca danas u Beogradu - Copyright Tanjug/Jovana Kulašević

veličina teksta

Aa Aa

Izložba malih egzotičnih kućnih ljubimaca održava se danas u Ustanovi kulture "Vlada Divljan" i na njoj će posetioci moći da vide razne vrste guštera iz porodice gekonida i agamida ali i još neke vrste koje takođe nisu stanovnici našeg kontinenta.

Organizator ove izložbe Nebojša Vučinić izjavio je da izložba organizovana sa ciljem popularizacije teraristike kao hobija, ali i edukacije građana o egzotičnim vrstama koje su još nepoznanica na našim prostorima.

"Egzotične životinje sve češće postaju kućni ljubimci, pa i taj strah onda prestaje da biva", rekao je Vučinić.

Na izložbi posetioci mogu da vide razne vrste guštera iz porodice gekonida i agamida, zmije, kukuruzne smukove, loptaste pitone i druge.

Vučinić je rekao da će posetioci moći da kupe ljubimce, a i svu potrebnu oprema za pravilno držanje ovakvih ljubimaca a to su terarijumi, enterijeri za terarijume, grejna tela i sijalice, skrovišta, podloge kao i hrana, suplementi i kozmetika  za negovanje.

"Posetioci će dobiti sve neophodne informacije od nas, odgajivača, ali će tu biti prisutan i veterinar za dodatne savete", najavio je Vučinić.

Dodao je da su sve izložene jedinke iz kontrolisanih legla koja drže sami izlagači tako da nema bojazni da su iz divljine.

Prva Izložba malih kućnih ljubimaca, bila je organizovana pre 6 godina, a od tada se redovno organizuje dva puta godišnje, u proleće i na jesen.

EGZOTIKA RS je jedina izložba u Srbiji koja je interaktivna izložba gde posetioci mogu da pojedine jedinke dodirnu, fotografišu se sa njima i na taj način savladaju svoje strahove i osete da i ove vrste mogu da budu kućni ljubimci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin