Život

Lego planira da do 2026. polovinu plastičnih kockica proizvede od recikliranih materijala

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2024

-

16:18

Lego planira da do 2026. polovinu plastičnih kockica proizvede od recikliranih materijala
Lego planira da do 2026. polovinu plastičnih kockica proizvede od recikliranih materijala - Copyright Tanjug/AP/Kristen Norman

veličina teksta

Aa Aa

Danska kompanija Lego planira da do 2026. polovinu svojih plastičnih kockica proizvede od obnovljivih ili recikliranih materijala, a ne od fosilnih goriva.

Proizvođač igračaka se nada da će smanjiti udeo plastike proizvedene od naftnih derivata tako što će platiti 70 odsto više za obnovljivu smolu kako bi unapredio proizvodnju da bude ekološki prikladnija, preneo je londonski Guardian.

Trenutno, 22 odsto materijala koji se koriste za proizvodnju šarenih Lego kockica nije napravljeno od fosilnih goriva.

Dugoročno gledano, danska kompanija planira da do 2032. u potpunosti pređe na plastiku od obnovljivih ili recikliranih materijala, zbog čega je Lego testirao više od 600 alternativnih materijala.

Tanjug/AP/Gunnar Rathbun

 

Izvršni direktor kompanije Nils Kristijansen kazao je da prelazak na održivije materijale za Lego predstavlja značajno povećanje troškova proizvodnje.

On je dodao da su za sada odlučili da to povećanje troškova ne prenose na cenu svojih proizvoda jer nisu sigurni da su kupci spremni na to, kao i da će kompanija to pokriti iz svojih resursa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin