Poznati

Reper Šon "Didi" Kombs negirao krivicu, ostaće u pritvoru dok mu ne počne suđenje

Komentari

Autor: BBC

17/09/2024

-

22:17

Reper Šon "Didi" Kombs negirao krivicu, ostaće u pritvoru dok mu ne počne suđenje
Reper Šon "Didi" Kombs negirao krivicu, ostaće u pritvoru dok mu ne počne suđenje - Copyright AP/Charles Sykes

veličina teksta

Aa Aa

Američki reper i hip-hop mogul Šon "Didi" Kombs ostaće u pritvoru dok mu ne počne suđenje za trgovinu ljudima.

Sudija za prekršaje Robin Tarnofski donela je odluku na sudu na Menhetnu, nakon duge debate između pravnih timova o tome da li Kombs predstavlja rizik od bekstva.

Tužioci su tvrdili da je njegovo ogromno bogatstvo (skoro milijardu dolara i vlasništvo privatnog aviona) i ozbiljna priroda optužbi znače "izuzetnu opasanost za zajednicu" i da bi mogao da pokuša da izbegne pravdu.

Kombsov advokat, Mark Agnifilo, rekao je sudu da je muzički mogul bio na terapiji i da je bio dobar kandidat za kućni pritvor, što je odbrana tražila uz garanciju od 50 miliona dolara.

Kombs je prethodno negirao krivicu po tri tačke optužnice -  zaveru, trgovinu ljudima i prevoz osoba radi prostitucije.

Na pitanje kako se izjašnjava o optužbama, rekao je da "nije kriv", prenosi BBC.

 Tužioci navode da je Kombs koristio svoju ogromnu poslovnu imperiju da preti, nasilno napada i prisiljava žene da "ispune njegove seksualne želje".

Federalni tužioci nazvali su Kombsa opasnim i tražili da bude zatvoren bez kaucije, prenosi AP.

"Kombs je decenijama fizički i seksualno zlostavljao žrtve. Koristio je ogromne resurse svoje kompanije da bi olakšao svoje zlostavljanje i prikrio svoje zločine. Jednostavno rečeno, on je serijski zlostavljač", rekla je pomoćnica američkog tužioca Emili Džonson pred sudom. 

Ona je takođe rekla da Kombs ima "obimnu istoriju ometanja pravde", uključujući navodno podmićivanje i zastrašivanje svedoka.

Hapšenje na Menhetnu usledilo je nakon racija na dva njegova imanja u Los Anđelesu i Majamiju u martu u okviru "istrage koja je u toku" o trgovini ljudima.

AP/Richard Drew

 

U novembru, repera je bivša devojka, pevačica Kasandra Ventura, optužila za fizičko zlostavljanje, seksualno ropstvo i silovanje tokom njihove decenije duge veze. 

Ona je pristala na poravnanje jedan dan nakon tužbe, a Kombs je negirao njene navode.

Istovremeno, reper se suočio sa nekoliko građanskih tužbi žena i muškaraca koji su ga optužili za seksualni napad i druge vrste zlostavljanja.

Pevačica Daun Ričard optužila je prošle nedelje Kombsa u tužbi za seksualni napad, zlostavljanje, trgovinu ljudima, rodnu diskriminaciju i prevaru.

Sudija u Mičigenu je ovog meseca naložio Kombsu da plati 100 miliona dolara Deriku Liju Smitu, koji je rekao da ga je Kombs drogirao i seksualno napao na zabavi pre skoro 30 godina, nakon što se Kombs nije pojavio da se brani na sudu.

Kombs je takođe odbacio tvrdnje navedene u tužbi Rodnija 'Lil Roda' Džonsa za trgovinu ljudima, koga je reper zaposlio kao producenta na svom izdanju "The Love Album: Off the Grid" iz 2023.

Suočen je i sa optužbom za silovanje devojčice, a on je negirao sve optužbe.

Prethodno, Kombs je u martu 2001. oslobođen optužbi za mito i posedovanje oružja u krivičnom procesu za pucnjavu u noćnom klubu u kojoj su tri osobe ranjene.

Komentari (0)

Magazin