Aktuelno iz kulture

Ašok Murti i Matija iz grupe "Keni nije mrtav" o oblačenju, rokenrolu i Dejvidu Bekamu: "U modi više nema pravila"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2024

-

19:19

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Mladi bend "Keni nije mrtav" ruši granice ne samo na polju muzike, nego i u oblasti mode. Njihov basista i vokal Matija Pešić sinoć je bio jedan od manekena na otvaranju Perwoll Nedelje mode, na reviji inspirisanoj rokenrolom, koja je bila omaž pevačici Slađani Milošević (1955-2024).

Tim povodom, Pešić je bio gost Euronews Srbija zajedno sa stilistom benda Ašokom Murtijem i otkrio nam je da mu je lakše da svira, nego da šeta pistom.

"Prvo sam se osećao odlično, a onda pred izlazak na pistu sam imao jaku tremu. Lakše mi je da sviram, jer ne razmišljam o tome, a ovde sam se pitao: 'Da li hodam normalno? Kako izgledam?' Ali na kraju je stvarno bilo dobro", kaže Pešić.

Euronews Srbija

 

Ašok Murti, jedan od najcenjenijih domaćih modnih stručnjaka, kaže da se, iako ranije nije slušao muziku grupe "Keni nije mrtav", među njima rodila ljubav na prvi pogled. Osim toga što je Murti stilista članova grupe, pozvao je Matiju i da prošeta pistom na otvaranju Nedelje mode.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ashok (@ashok.murty)

 

"Kad s nekim blisko radite, onda prepoznajete neki potencijal, kog on možda nije svestan. To sam ja prepoznao u Matiji. On je pristao na to da izađe iz svoje zone komfora. Jako cenim tu njegovu hrabrost", kaže modni stručnjak.

Da su Matija i Ašok vrlo kompatibilan modni tim dokaz je i njihova saradnja na modnom editorijalu regionalnog izdanja časopisa "Movem", čiji je Murti urednik.

 

 

Onaj prostor koji je u internacionalnom izdanju magazina dobio Dejvid Bekam, na lokalu je dobio Matija.

"To je bilo možda i stresnije (nego modna revija)", kaže muzičar u šali.

"Više nema pravila"

U današnje vreme vizuelni identitet javnih ličnosti u eri društvenih mreža podjednako je važan kao i posao kojim se bave, a Keni nije mrtav je dokaz da za rokenrol više ne važe sterotipi o dugokosim muzičarima u crnom.

"Danas više nema pravila", kaže Murti za Euronews Srbija, objasnivši da je za konkretno taj bend stil gradio prema individualnosti svakog od članova.

"Često kada nastupaju koristimo i delove njihove privatne garderobe. Nas dvojica (Matija i Ašok) iz nekog čudnog razloga imamo, inkliniramo istim stvarima", objašnjava stilista.

Upravo je to jedan od razloga zbog kojih je Murti, koji je više puta izjavljivao da ne sarađuje sa estradnim ličnostima, odlučio da u slučaju "Keni nije mrtav", prekrši svoj pravilo.

"Prosto smo se prepoznali i jako mi je drago što u ovoj fazi svoje karijere mogu da se demantujem", kaže Ašok za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Kultura