Aktuelno iz kulture

Smeju li ulaznice da poskupljuju u poslednjem trenutku: Pokrenuta istraga zbog cena karata za koncerte grupe "Oasis"

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2024

-

08:08

Smeju li ulaznice da poskupljuju u poslednjem trenutku: Pokrenuta istraga zbog cena karata za koncerte grupe "Oasis"
Smeju li ulaznice da poskupljuju u poslednjem trenutku: Pokrenuta istraga zbog cena karata za koncerte grupe "Oasis" - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Britansko nadzorno telo za borbu protiv nelojalne konkurencije pokrenulo je danas istragu protiv američke kompanije "Ticketmaster" u vezi sa prodajom karata za koncerte britanske rok grupe "Oasis", uključujući korišćenje tzv. "dinamičkih cena" da bi povećala cene za obožavaoce u poslednjem trenutku. 

Britanska Uprava za konkurenciju i tržišta saopštila je da ispituje da li je Ticketmaster, kao zvanični partner za prodaju karata za koncerte "Oasis"-a, možda prekršio zakon o zaštiti potrošača, preneo je Reuters.

Hiljade obožavalaca čekalo je satima onlajn tokom proteklog vikenda da bi dobili karte za koncerte grupe "Oasis", koji će biti održani sledećeg leta, ali su na kraju saznali da su cene skočile u šemi "dinamičkog određivanja cena". 

Prvobitno je objavljeno da je cena karte 148,50 funti (195,10 dolara), ali su mnogi obožavaoci na kraju platili više nego duplo - 355,20 funti (467 dolara).

Grupa "Oasis" je saopštila da su odluke o prodaji karata i cenama bile u nadležnosti promotera i menadžmenta i da članovi nisu bili upoznati sa tim da će se koristiti dinamičko određivanje cena u prodaji karata.

Sastav je prvobitno najavio 14 koncerata, od kojih će prvi biti održan u Kardifu u julu 2025. godine, nakon čega slede koncerti u Mančesteru, Londonu, Edinburgu i Dablin, a zbog velikog interesovanja publike grupa će održati pet dodatnih koncerata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura