Aktuelno iz kulture

Selaković i Dačić uputili saučešće povodom smrti Siniše Pavića

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2024

-

15:44

Selaković i Dačić uputili saučešće povodom smrti Siniše Pavića
Prinskrin/Youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Copyright Prinskrin/Youtube/RTS Kulturno-umetnički program

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i Ministar kulture Nikola Selaković uputili su danas saučešće povodom smrti scenariste Siniše Pavića.

"Povodom smrti Siniše Pavića, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća. Siniša Pavić je svojim jedinstvenim umetničkim darom ispisao najlepše i najpoučnije sadržaje naše kinematografije", naveo je Dačić u saučešću Pavićevoj porodici.

Ministar je dodao da je životno delo Pavića ostavilo dubok trag u filmskoj industriji i da će ostati kao trajno nasleđe i inspiracija za generacije budućih umetnika.

"O Sinišinom stvaralaštvu se govori sa poštovanjem i divljenjem i zauvek će biti podsetnik na njegovu veličinu i doprinos kulturi", navodi se u saučešću Dačića, koje je prenelo resorno ministarstvo.

Selaković: Pavić će živeti večno

Ministar kulture Nikola Selaković je u telegramu saučešća naveo da je sa velikom tugom primio vest da nas je napustio proslavljeni scenarista.

Selaković je ocenio da je Pavić "velikan književne i dramske scene naše zemlje, ličnost čija dela su obeležila odrastanje brojnih generacija". 

"Kao što je kroz profesionalnu karijeru pravo zamenio književnim stvaralaštvom, tako je maestralno uspevao da kritičku misao na duhovit način pretoči u umetnost", ocenio je ministar.

Seleković je uputio iskreno saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima lika i dela Pavića, dodavši da će scenarista živeti večno zahvaljujući "svojim svevremenskim delima, ali i u srcima svih nas koji smo imali sreću da budemo njegov savremenici.“

Komentari (0)

Kultura