Aktuelno iz kulture

Od "Godzile" u novom ruhu do priče o "bivšima iz pakla": Šta sve novo stiže na Netflix u avgustu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

05/08/2024

-

18:55

Od "Godzile" u novom ruhu do priče o "bivšima iz pakla": Šta sve novo stiže na Netflix u avgustu
Od "Godzile" u novom ruhu do priče o "bivšima iz pakla": Šta sve novo stiže na Netflix u avgustu - Copyright Youtube/Netflix/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Iako su letnji odmori u toku i vrlo je malo onih koji sunčane dane i tople noći žele da provode ispred malih ekrana, Netflix je za avgust ipak pripremio nekoliko značajnih premijera u svim žanrovima.

Ako vam treba predah od napetih Olimpijskih igara, moći ćete da gledate niz novih, ali i starijih sadržaja, koji u avgustu stižu na platformu.

Izdvajamo nekoliko najinteresantnijih noviteta:

"Godzilla Minus One/Minus Color" (1. avgust)

Jedno od najvećih bioskopskih iznenađenja prošle godine film "Godzila Minus One" sada je dostupan na Netfliksu i u crno-beloj varijanti. Franšiza koja je nastala pre gotovo 70 godina vraća se korenima, budući da je i prvi "Godzila" film sniman upravo u toj tehnici.

"Zanimalo nas je kako bi 'Godzila' izgledao sa modernom tehnologijom u crno-beloj boji, ali prosto uklanjanje boje, ne bi izazvalo istu vrstu emocije, koju smo želeli da probudimo kod publike. Zato smo se vratili kod koloriste i zapravo zamaskirali određene delove svake scene i ručno prilagođavali kontrast", objasnio je reditelj Takaši Jamazaki.

Zahvaljujući ovom procesu, napravljena je nova verzija, koja je prema mišljenju autora "mnogo strašnija".

"Inside the Mind of a Dog" (9. avgust)

Nakon uspeha filma o mačkama "Inside the Mind of a Cat", stiže novi dokumentarac, posvećen psima, koji nam donosi priču o kompleksnom odnosu ljudi i njihovih četvoronožnih prijatelja. Film kombinuje naučna otkrića sa dirljivim iskustvima o tome kako psi razmišljaju, osećaju i komuniciraju.

Razlog više da mu date šansu je to što je naraciju snimio Rob Lou.

"Worst Ex Ever" (14. avgust)

Netflix je usavršio formulu krimi dokumentaraca, a nakon velikog uspeha serije "Worst Roommate Ever" o "cimerima iz pakla", sada lansira i spinof, koji se tiče najgorih partnerskih iskustava.

"Novi format koji se zasniva na univerzalnom osećaju zapitanosti koliko zaista znate o svom partneru - donosi još šokantnih priča o izdaji, nasilju i prevarama. Sačinjen od upečatljivih svedočanstava, snimaka sa skrivenih kamera i animiranih rekonstrukcija događaja, 'Worst Ex Ever' otkriva uznemirujuće priče o monstruoznim prošlim vezama", stoji u sinopsisu.

"The Union" (16. avgust)

Mark Volberg i Hali Beri zvezde su akcione komedije koju pojedini mediji nazivaju "pričom o Džejmsu Bondu iz radničke klase". 

Naime, priča prati špijunku Roksanu (Beri), koja ponovo stupa u dodir sa svojim nekadašnjim dečkom iz srednje škole Majkom (Volberg), a nakon što ga "obori s nogu", uspava ga i transportuje iz Nju Džerzija u London. 

Iako je Majk samo građevinski radnik, dobija ozbiljan zadatak da povrati ukradene dokumente o svim špijunima iz SAD, ali će ga njegova bivša devojka naučiti svemu što treba da zna.

"Tajni život orangutana" (22. avgust)

Dokumentarni film o našim najbližim srodnicima sa naracijom Dejvida Atenboroa, vodi gledaoce u netaknute džungle Sumatre. 

U središtu priče je osmogodišnja majmunica Eden, koja se nalazi na životnoj prekretnici. Film je sniman pune dve godine i prati iste majmune koji su osvojili srca gledalaca dokumentarca "Our Planet" iz 2019. godine.

"Kaos" (29. avgust)

U svetu gde drevni grčki bogovi nisu baš toliko stari, srećemo Džefa Goldbluma u ulozi glavnog među njima - moćnog Zevsa. 

U novoj seriji koja grčku mitologiju okreće naglavačke i to u savremenom dobu.

"Nakon što je dugo uživao status kralja među bogovima, Zevsova vladavina nikada nije uzdrmana. Sve dok se jednog jutra ne probudi i ne otkrije boru na svom čelu. Verujući da je to znak ostvarivanja davnog proročanstva koje predviđa njegovu propast, upada u paranoju, a kada bog među bogovima svuda vidi znake, počinje da se samourušava. Ispostavlja se da je s pravom zabrinut. Njegov nekadašnji prijatelj, a sada zatvorenik Prometej, orkestrira plan njegovog rušenja. On uključuje tri čoveka, koji su potpuno nesvesni kosmičkog značaja uloge koju moraju da odigraju u spasenju sveta", stoji u sinopsisu.

Pored Goldbluma, u seriji igraju još i Džanet Mektir kao Hera, Dejvid Tulis kao Had, Kilijan Skot kao Orfej, Klif Kertis kao Posejdon i mnogi drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura