Evropa

Vođa kriminalne grupe švercera droge iz Italije uhapšen u Sloveniji: Od bekstva u februaru krio se u Kopru

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2024

-

15:38

Vođa kriminalne grupe švercera droge iz Italije uhapšen u Sloveniji: Od bekstva u februaru krio se u Kopru
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Koparska policija je u saradnji sa evropskom pravosudnom agencijom Eurodžast uhapsila vođu kriminalne grupe iz Italije koji se krio u Sloveniji, saopštili su danas zvaničnici.

On je osuđen za brojna krivična dela, uključujući šverc droge, iznudu i otmicu, a nalazio se u bekstvu nakon što mu je izrečena kazna od 21 godine zatvora, prenela je slovenačka agencija STA.

"Brza i koordinirana akcija italijanskih i slovenačkih vlasti, uz podršku Eurodžasta, dovela je do hapšenja opasnog kriminalca koji se krio u Kopru", saopšteno je iz evropske agencije.

Kako je navedeno, vođa kriminalne organizacije rodom iz Kalabrije pobegao je uoči izricanja presude u februaru ove godine.

Grupa koju je predvodio bavila se dilovanjem kokaina širom Italije, a on je, između ostalog, osuđen i za pljačku, pronevere i ilegalno posedovanje oružja.

U odvojenom postupku, osuđen je i za prestupe povezane sa mafijom, navodi STA.

Nakon njegovog bekstva, za njim je izdat nacionalni kao i evropski nalog za hapšenje, a potera je trajala više meseci da bi konačno bio lociran u Sloveniji.

U tom trenutku se u operaciju uključila agencija Eurodžast koja je omogućila aktivnosti nadgledanja i praćenja begunca u Sloveniji, navedeno je u saopštenju.

Zahvaljujući tome, italijanske i slovenačke vlasti utvrdile su tačnu lokaciju begunca i on je uhapšen 20. avgusta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa