Region

Višković zahvalio pilotima Srbije na pomoći u gašenju požara u NP Sutjeska

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2024

-

12:36

Višković zahvalio pilotima Srbije na pomoći u gašenju požara u NP Sutjeska
Višković zahvalio pilotima Srbije na pomoći u gašenju požara u NP Sutjeska - Copyright Tanjug/FOTO SRNA

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas lokacije u Nacionalnom parku "Sutjeska" koje je prethodnih dana zahvatio požar i izrazio zahvalnost pilotima Srbije što su zajedno sa pilotima iz Republike Srpske ugasili požar na Tjentištu.

Premijer Višković zahvalio je i rukovodstvu Srbije na pomoći koju je pružila Republici Srpskoj prilikom gašenja požara.

"Izbacili su više od 350 tona vode. Da nije bilo takvih učinaka, sigurno ne bi ugasili požar i ko zna kakve bi posledice bile", rekao je Višković.

On je rekao da Republika Srpska planira da kupi još jedan helikopter, koji će biti u vlasništvu Civilne zaštite Srpske, a u sastavu Helikopterskog seriva.Nakon obilaska požarišta, Višković će posetiti mesto izvođenja radova na izgradnji deonice puta Tjentište-Sutjeska.

Potom je predviđeno da predsednik Vlade Republike Srpske poseti u Bileći porodice čija su domaćinstva bila ugrožena od požara.

Dva helikoptera specijalizovana za gašenje požara iz Srbije stigla su juče na Tjentište u opštini Foča gde su se priključila akciji gašenja velikog požara na lokalitetu Nacionalnog parka "Sutjeska".

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić obavestio je Viškovića da je požar u NP "Sutjeska" ugašen.

Komentari (0)

Evropa