Biznis vesti

Mali sa direktorom Razvojne banke Nemačke: "Vrednost potpisanih sporazuma dostigao 1, 2 milijarde evra"

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2024

-

16:14

Mali sa direktorom Razvojne banke Nemačke: "Vrednost potpisanih sporazuma dostigao 1, 2 milijarde evra"
Mali sa direktorom Razvojne banke Nemačke: "Vrednost potpisanih sporazuma dostigao 1, 2 milijarde evra" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa direktorom Razvojne banke Nemačke (KfW) za jugoistočnu Evropu i Tursku Klausom Milerom o aktuelnim projektima ove finansijskeinstitucije u Srbiji. 

"Tokom 21 godine saradnje Srbije i KfW vrednost ukupno potpisanih i ratifikovanih sporazuma, već realizovanih i otplaćenih i onih koji su u toku, dostigla je gotovo 1, 2 milijarde evra", napisao je Mali na Instagramu.

Mali je napisao da mu je Miler čestitao na dobijanju investicionog rejtinga.

"Hvala Klausu Mileru, na čestitikama upućenim Srbiji povodom dobijanja investicionog rejtinga. Sa njim sam danas razgovarao o aktuelnim projektima ove finansijske institucije u Srbiji, a posebno me je obradovalo što je rekao da svaku put kada dođe u našu zemlju zatekne dobre vesti", napisao je Mali. 

Dodao je da je uoči putovanja u Vašington, gde će vodititi važne razgovore sa MMF-om i drugim finansijskim institucijama, predstavio Mileru sve srpske makroekonomske parametre koji su doveli do ekonomskog uspeha- rekordnu nisku nezaposlenost od 8,2 odsto, rekordnu likvidnost države sa 6,5 milijardi evra na računu i rekordno visoke strane direktne investicije. 

Ministar je dodao da mu je Miler obećao da će sledeći put posetiti lokaciju EXPO gradilišta. 

Mali je dodao da je KfW najaktivnija na projektima razvoja tržišta biomase, sporovođenje projekta energetske efikasnosti, unapređenju zapošljavanja, projektima koji se tiču obnovljivih izvora energije, vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda, upravljanjem čvrstim otpadom i drugo. 

"Radujemo se nastavku dugogodišnje dobre saradnje i daljem ulaganju u projekte koji Srbiji donose rast i razvoj", zaključio je ministar.

Današnjem sastanku prisustvovala je i  ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konard.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis