Biznis vesti

Počinje godišnji skup MMF i Svetske banke u Vašingtonu, Srbiju predstavljaju Mali i Tabaković

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2024

-

10:47

Počinje godišnji skup MMF i Svetske banke u Vašingtonu, Srbiju predstavljaju Mali i Tabaković
Počinje godišnji skup MMF i Svetske banke u Vašingtonu, Srbiju predstavljaju Mali i Tabaković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Godišnji skup Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupe Svetske banke (SB) počinje u Vašingtonu i trajaće do 26. oktobra, a Srbiju će predstavljati ministar finansija Siniša Mali i delegacija Narodne banke Srbije (NBS).

Prema rasporedu, danas će se diskutovati o transmisiji monetarne politike Sjedinjenih Američkih Država, otvaranju radnih mesta u Podsaharskoj Africi ili transformaciji mreže socijalne sigurnosti, kao i o drugim temama, najavili su organizatori.

Predstavljanje svetskih ekonomskih izgleda odnosno prognoze globalnog privrednog razvoja u budućnosti, kao i izveštaja o globalnoj finansijskoj stabilnosti najavljeno je za utorak, 22. oktobra.

Svetske ekonomske prognoze će biti objavljene u utorak u 15.00 časova, a izveštaj o finansijskoj stabilnosti u 16.15 časova.

Naredne dane će obeležiti debate Svetske banke o efikasnijoj globalnoj pomoći i planovima za podsticanje ekonomskog rasta. Na skupu će se, takođe, diskutovati o ekonomskom osnaživanju žena, uticaju klimatskih promena, problemima zaduženih zemalja i aktuelnim privrednim izazovima.

"Grupa Svetske banke igra ključnu ulogu u globalnim naporima da se okonča ekstremno siromaštvo i podstakne zajednički prosperitet. Jedan od načina na koji organizacija radi na postizanju ovih ciljeva je pozivanje građana iz celog sveta da sarađuju na pitanjima kao što su smanjenje siromaštva, međunarodni ekonomski razvoj i finansije, izgradnja ljudskog kapitala i jačanje otpornosti", navodi se na veb stranici te organizacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis