Biznis vesti

Podrška pčelarima, Ćirković: Godišnja oko milijardu dinara bespovratnih sredstava za nabavku opreme

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2024

-

14:59

Podrška pčelarima, Ćirković: Godišnja oko milijardu dinara bespovratnih sredstava za nabavku opreme
Podrška pčelarima, Ćirković: Godišnja oko milijardu dinara bespovratnih sredstava za nabavku opreme - Copyright Tanjug/Gvozden Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Bratislav Ćirković rekao je danas, na otvaranju 7. pčelarskog sajma jugoistočnog Balkana u Vranju, da se kroz meru podrške direktnih plaćanja, pčelarima isplaćuje 1.000 dinara po košnici, dok se za meru podrške bespovratnih sredstava za nabavku opreme u pčelarstvu godišnje izdvoji oko milijardu dinara.

Ćirković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se poslednjih godina u Srbiji povećava broj košnica i ukazao na to da Vlada Srbije i resorno Ministarstvo pružaju snažnu podršku pčelarima.

On je dodao da su manifestacije poput ove važne za sektor pčelarstva, koji je doživeo snažan razvoj, i da se med pozicionirao kao značajan izvozni proizvod Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Ovoliki broj izlagača svedoči o značaju ovog sajma, koji predstavlja priliku pčelarima da razmene iskustva, upoznaju se sa novinama u pčelarstvu, a mnogima otvara mogućnosti da pronađu svoje mesto na domaćem tržištu, te potom i na inostranim", istakao je Ćirković. 

Ovogodišnji pčelarski sajam jugoistočnog Balkana održava se pod nazivom "Otvoreni Balkan", a organizatori su Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i Grad Vranje u saradnji sa Evropskim pčelarskim savezom (EBA), Savezom profesionalnih pčelara Grčke, Savezom udruženja pčelara Republike Srpske i Nacionalnom federacijom pčelara Albanije i uz podršku Društva pčelara "Matica" Vranje.
 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis