Biznis vesti

Vlada usvojila predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu za 2024. godinu

Komentari

Autor: RTS

19/09/2024

-

11:56

Vlada usvojila predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu za 2024. godinu
Vlada usvojila predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu za 2024. godinu - Copyright TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2024. godinu, kojim je predviđeno da ukupno planirani prihodi iznose 2.173,4 milijarde dinara, izjavio je posle sednice Vlade, premijer Miloš Vučević. Rasprava u parlamentu počinje u ponedeljak.

Premijer Miloš Vučević rekao je da se ukupan budžet povećava za 132 milijarde dinara, prenosi RTS.

Dobra stvar je, kaže, da se izdvaja više novca za podršku porodicama sa decom, 25 milijardi, a da dodatnih 20 milijardi ide za zdravstvo.

"Dvadeset dodatnih milijardi ide za podršku poljoprivrednicima, povećavamo subvencije za ratare i stočare, opredelili smo sredstva koja treba da nam pojačaju i saobraćajnu infrastrukturu, kupovinu novih vozova, koji bi trebalo da saobraćaju između glavnog grada i aerodroma Nikola Tesla i Ekspa i pripremamo infrastrukuturu i sve neophodne stvari za vraćanje vojnog roka", rekao je Vučević.

Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je za RTS da je reč o pozitivnom rebalansu, pošto su zabeleženi prihodi veći za 133 milijarde dinara.

Istakao je da je cilj da se do 2027. godine prosečna plata poveća na 1.400 evra, a da prosečna penzija i minimalna zarada budu 650 evra.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis